RASPRODAJA IMOVINE

Stečajno čišćenje bivše tvrtke Radimira Čačića: Motel Vratnik napokon prodan

Dorotea Prpić

Početna cijena za prodaju motela bila je 2,175 milijuna kuna. Ovih dana sud treba izdati rješenje o prodaji, a tada će biti poznato i ime kupca i visina konačne izlicitirane kupoprodajne cijene za motelSENJ – Motel Vratnik je prodan, saznajemo u telefonskom razgovoru od stečajne upraviteljice Lidije Lesar koja vodi stečaj Coninga, tvrtke koja je svojevremeno bila u vlasništvu nekadašnjeg ministra Radimira Čačića.


Početna cijena za prodaju motela bila je 2,175 milijuna kuna, a elektronička dražba koju je vodila FINA završila je 25. kolovoza. Ovih dana sud treba izdati rješenje o prodaji, a tada će biti poznato i ime kupca i visina konačne izlicitirane kupoprodajne cijene za motel.


Motel Vratnik nalazi se na prijevoju Vratnik, na oko 700 metara nadmorske visine, a od Senja je udaljen 15-ak kilometara. Izgrađen je sredinom sedamdesetih godina, imao je i deset dvokrevetnih soba s terasama i restoran.
Nalazi se u prelijepoj prirodi, a s njega puca izvanredan pogled na Kvarner i otoke. Bio je odlično posjećen u svako doba godine, stajali su tu i putnici namjernici i turisti, slavile se svadbe, krštenja, Nove godine…


A motel je tek jedna od vrijednih nekretnina koja je u okviru privatizacije nekadašnjeg poduzeća Velebit, tada vodećeg turističko-ugostiteljskog poduzeća na senjskom području, 2001. godine postala vlasništvo tvrtke Coning iz Varaždina. Zaposlenici tada posrnulog Velebita uzdali su se tada u menadžerske sposobnosti Radimira Čačića i očekivali velika najavljena ulaganja u objekte i poslovanje Velebita, ali nažalost ništa se od tih obećanja nije realiziralo.


Kako ističe stečajna upraviteljica, u dogledno vrijeme u prodaju idu i druge Coningove nekretnine na senjskom području. Primjerice to je Turističko naselje Kalić s više od 300 postelja, udaljeno oko 6 kilometara južno od Senja, koje je danas isto devastirano, a vrijednost mu je u stečajnom postupku procijenjena na oko 9,1 milijuna kuna.


Na prodaju će i kuglana i zemljišta u samom Senju procijenjene na oko 2 milijuna kuna te nekadašnji hotel Velebit u Senju procijenjen na oko 1,9 milijuna kuna, ali i atraktivno zemljište i objekti u Stinici vrijedni otprilike 9 milijuna kuna kao i planinarski dom u Oltarima, procijenjen na 530 tisuća kuna.