Potpisani ugovori

Gospićki srednjoškolci i studenti dobili stipendije. Starčević: “Mladi su naša budućnost”

Marin SmolčićGOSPIĆ U dvorani Gradske vijećnice održano je danas svečano potpisivanje Ugovora za stipendiranje učenika srednjih škola i fakulteta za školsku i akademsku godinu 202./2023. Uoči potpisivanja gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević zahvalio se  učenicima i studentima na marljivom učenju, s željom da se nakon školovanja svakako vrate u svoj grad.


-Ove godine imamo ukupno 32 stipendije, od čega 12 za učenike srednjih škola i 20 za studente. Ovo je nastojanje Grada Gospića da pomognemo u školovanju mladih kadrova, a s takvim trendom ćemo  nastaviti i dalje. Nama je izuzetno drago da se na naše pozive odazivaju mladi i na taj način iskazuju želju da ostanu u gradu Gospiću. Mladi su naša budućnost i ako vas ne bude neće biti niti Gospića. Zato ste nam najveći i presudni prioriteti i dok budem gradonačelnik i ostat ćete prioriteti.

Nadam se da će ove stipendije, ti mali financijski dodaci, pomoći da polučite odlične rezultate, vratiti se u svoj grad i sutra preuzeti obaveze koje se pred vas stavljaju. Život je pun ljubavi, htijenja, ali i problema i valja nam ga prihvatiti takvog kakav je. Gospić i Lika su prelijep prostor koji samo treba osmisliti i obogatiti da bismo uživali u njemu, naglasio je gradonačelnik Karlo Starčević uoči potpisivanja Ugovora o stipendijama.


Učenici srednjih škola dobivat će od Grada Gospića mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 kuna, dok je za studente taj iznos 600 kuna.