Senj

Stanovnici 12 senjskih mjesnih odbora u nedjelju idu na izbore. Samo koalicija HDZ-a i HBS-a ima liste u svima

Dorotea Prpić

Za deset mjesnih odbora ta koalicija je jedina podnijela kandidacijske liste, a u dva mjesna odbora, i to Senj Mundarićevac i Sveti Juraj, konkuriraju im liste grupe građanaSENJ – Grad Senj je raspisao izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Biraju se članovi dvanaest mjesnih odbora, i to Senj Centar, Senj Trbušnjak, Senj Mundarićevac, Sveti Juraj, Oltari, Jablanac, Krasno, Krivi Put, Vratnik, Crni Kal-Vrzići, Bunica-Bilićevica i za novoosnovani Mjesni odbor Prizna. Broj članova vijeća mjesnog odbora određuje se prema broju stanovnika mjesnog odbora prema posljednjem obavljenom popisu stanovništva tako da vijeća MO Senj Centar, MO Senj Trbušnjak, MO Senj Mundarićevac i MO Sveti Juraj imaju po sedam članova, dok sva ostala vijeća mjesnih odbora na području Grada Senja imaju po pet članova.


Za dan izbora određena je nedjelja, 29. svibnja, glasanje će trajati od 7 do 19 sati, a Izborno povjerenstvo objavilo je sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu. Jedino je koalicija Hrvatska demokratska zajednica – Hrvatska bunjevačka stranka podnijela kandidature za svih dvanaest mjesnih odbora, za deset mjesnih odbora jedini su koji su podnijeli kandidacijske liste, a u dva mjesna odbora, i to Senj Mundarićevac i Sveti Juraj, konkuriraju im liste grupe građana.


Objavom kandidacijskih lista počela je izborna promidžba koja traje do 27. svibnja, a izborna šutnja i zabrana izborne promidžbe traje od 28. svibnja u ponoć do 29. svibnja u 19 sati.
Nadležno izborno povjerenstvo je za svaki mjesni odbor objavilo biračka mjesta, a političke stranke su bile dužne odrediti članove pojedinih biračkih odbora i njihova imena dostaviti Povjerenstvu. Službeni rezultati izbora objavit će se najkasnije u roku 48 sati od zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 31. svibnja do 19 sati.


Izborno povjerenstvo poziva birače s područja Grada Senja da pregledaju, dopune ili isprave podatke upisane u Registar birača u Matičnom uredu Senj, Obala dr. Franje Tuđmana 2, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati, a informacije mogu dobiti i na telefone 053/884-227 i 053/884-572 ili mogu pisani zahtjev uputiti elektroničkom poštom na adrese:[email protected] i [email protected] Osim navedenog načina, birači mogu pregledati svoje podatke i u Registru birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave na adresi https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.


Liste i nositelji po mjesnim odborima


MO SENJ CENTAR – lista kandidata HDZ-NBS, nositelj liste Juraj Tomljanović


MO SENJ MUNDARIĆEVAC – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Kristian Marenić i lista kandidata grupe građana, nositelji liste Josip Štokić, Anera Biondić i Mladena Drakulić


MO SENJ TRBUŠNJAK – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Marin Rončević


MO SETI JURAJ – lista kandidata HDZ-HBS, nositeljica liste Maja Glavaš i lista kandidata grupe građana, nositelji liste Hrvoje Bezjak, Darjan Bajrović i Goran Ažić


MO OLTARI – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Christian Vukelić


MO JABLANAC – lista kandidata HDZ-HBS, nositeljica liste Milena Babić


MO PRIZNA – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Željko Puhalo


MO KRASNO – lista kandidata HDZ-HBS, nositeljica liste Marina Vukelić


MO KRIVI PUT – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Ivan Tomljanović


MO VRATNIK – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Ivan Švigir


MO CRNI KAL-VRZIĆI – lista kandidata HDZ-HBS, nositelj liste Ivica Nekić


MO BILIĆEVICA-BUNICA – lista kandidata HDZ-HBS, nositeljica liste Andrea Jurčenko Biondić