Stigli bolji dani

Stanje na Plitvicama vraća se u normalu, gosti doslovno pohrlili u NP. Najviše je – Nijemaca

Marin SmolčićPLITVIČKA JEZERA Definitivni dolazak ljepših dana posvuda u Lici, blagdan Tijelova i produljeni vikend, popuštanje korona-mjera u Europi sjajno su se odrazile na trenutni booking NP Plitivička jezera. Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić iznio nam je tek dio vrlo ilustrativnih podataka.


-Uzimajući u obzir sve što nas je ovoga proljeća snašlo, sada se situacija definitivno vraća u normalu. Među posjetiteljima opet prevladaju Nijemci, inače naši najbrojniji gosti, dok je broj domaćih gostiju trenutno nešto manji. Tijekom ovih dana posjtilo nas je oko 9 000 gostiju.
Ovih dana smo ponovno otvorili sve naše restorane.


Nakon cjelodnevnih šetnji i obilazaka Plitvičkih jezera svojevrsni „šlag na tortu“ svakako je posjet bilo kojem od naših restorana, pri čemu oduvijek prednjači restoran „Lička kuća“. Ponuđene etno-delicije ovog restorana svakako su najbolji način da bi se gost osjećao kao dio ove cjeline jer je lička hrana pripremljena po okušanoj recepturi i od eko-namirnica pa je to doista blagdan za nepce. Nijemce sam izdvojio zbog njihove brojnosti među našim posjetiteljima, kao i uživanju u našim domaćim delicijama, napominje glasnogovornik Ognjen Borčić.
Uprava NP Plitvička jezera je prošloga tjedna u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo opet organizirala masovno cijepljenje zaposlenika parka. Odaziv na cijepljenje je ponovno bio vrlo dobar. Kako nam je napomenuo glasnogovornik Ognjen Borčić „svih 647 zaposlenika naše ustanove čuvaju svoje zdravlje, čuvaju zdravlje svojih obitelji, a pri tome su nam posjetitelji i njihovo zdravlje svakako neprocjenjivo važni“!