Pandemija

Slabo zanimanje novih štićenika za Dom za starije i nemoćne u Gospiću

Marin Smolčić

Dom za starije i nemoćne Gospić

Dom za starije i nemoćne Gospić

U stalnom je porastu broj novooboljelih osoba na području Ličko-senjske županije i danas iznosi 29 osobaGOSPIĆ U stalnom je porastu broj novooboljelih osoba na području Ličko-senjske županije i danas iznosi 29 osoba.


Od ovoga broja čak 23 oboljela su štićenici Doma za starije i nemoćne u Gospiću. Od kada se korona „uvukla“ u tu ustanovu jedina dobra vijest odnosi se na rezultate redovnih kontrola štićenika.


Ravnatelj Doma Ivan Bronzović je optimist.
-Jutros su nam došli epidemiološki nalazi zadnje provjere uzoraka. Od 67 uzoraka u 17 slučajeva nalazi su negativni i ti su ljudi iz COVID-odjela vraćeni u svoje sobe. Prema očekivanjima treba vjerovati da je u našoj ustanovi COVID-19 dosegla najvišu točku. Zbog epidemije u Domu trenutno imamo 60 slobodnih mjesta, pojasnio je ravnatelj Bronzović.


Od novooboljelih građana Ličko-senjske županije četiri oboljele osobe su s područja Senja te po jedna osoba s područja Novalje i Brinja.


Ukupno je oboljelo 487 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 180 aktivnih slučaja, 288 osoba je  izliječeno te 19 osoba je preminulo.