Sistematski pregledi branitelja u Gospiću nastavljeni i ove jeseni

Marin Smolčić

Slavka Gerovac / M. SMOLČIĆ

Slavka Gerovac / M. SMOLČIĆ

Zanimanje braniteljske populacije za sistematske preglede je veliko i ova dinamika pregleda će se nastaviti, kaže Slavka GerovacGOSPIĆ U organizaciji Ministarstva branitelja i medicinskih ustanova sitematski pregledi branitelja spasili su mnoge živote jer su tom prlikom otkrivene mnoge dijagnoze koje su mogle biti kobne.


Unatoč korona krizi sistematski pregledi hrvtskih branitelja na području Ličko-senjske županije teku prema planu. Rekla nam je to Slavka Gerovac, voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Gospiću.


-Ove godine smo zbog epidemioloških razloga s pregledima branitelja započeli tek sredinom srpnja. Odaziv i broj pregledanih branitelja je bio odličan. Tako su do sezone godišnjih odmora u Općoj bolnici Gospić pregledana 184 branitelja. Zanimanje braniteljske populacije za sistematske preglede je veliko i ova dinamika pregleda će se nastaviti.
Svakodnevno imamo nove upite branitelja koji žele pristupiti sistematskim pregledima. Već sada imamo zakazane termine za sistematske preglede koji će se organizirati 25. rujna, 9. i 23. listopada ove godine.


Naša suradnja s Općom bolnicom Gospić je na vrlo visokoj i profesionalnoj razini, što je vjerojatno razlog da je odaziv na sistematske preglede branitelja iznad očekivanja, istaknula je Slavka Gerovac i dodala kako se u nekim grupama za preglede javlja i do 40 hrvatskih branitelja s prostora Ličko-senjske županije.