Nevjerojatno

Širi se smrad: Umjesto u smeću, sirovo meso kojemu je istekao rok upotrebe završilo u prirodi!

Marin SmolčićGOSPIĆ Po društvenim mrežama se proširila uznemiravajuća vijest koja uz priložene fotografije pokazuje svu ljudsku bestijalnost i nemar prema prirodi. Kod Budačkog mosta ispod kojega protječe najveća lička rijeka Lika netko je odbacio mnoštvo pokvarenog mesa. Ova nečasna radnja vjerojatno je počinjena pod okriljem noći jer je dio odbačenog mesa, umjesto u vodi, završio na obali rijeke.


Nitko ne zna koliko ga je završilo u rijeci Lici koja ovih dana zbog nedavnih jakih oborina ima na ovome mjestu maksimalni vodostaj i dubinu od 20-ak i više metara.

Meso je uredno zapakirano, vidljiv je bar-kod kao i ime trgovačkog lanca.


Ovih dana temperature zraka u ovom dijelu Like spuštaju se do -10 stupnjeva C, ali sunčani dani stvaraju toplinu koja je ispod poderanih i oštećenih folija na mesu izazivaju nesnosni smrad što se širi okolicom naselja Budak.


Da stvar bude gora to je ona ista rijeka Lika koja se kod Otočca spaja s vodama rijeke Gacke, stvara Brloško jezero i kroz Velebit tunelom putuje do HE-sustava u Svetom Jurju nedaleko od Senja. Tu vodu koriste za piće stanovnici toga dijela Podvelebitskog primorja.


Sada su na redu komunalni redari i inspekcijske službe.