Stari-novi predsjednik

Senjsko Gradsko vijeće vodit će i u novom mandatu Željko Tomljanović – Beli

Dorotea PrpićSENJ – U Senju je konstituirano Gradsko vijeće u novom sastavu, a sastav Gradskog vijeća u novom četverogodišnjem mandatu odraz je izbora održanih 16. svibnja, s tim da umjesto dosadašnjih petnaest, sukladno zakonskim odredbama, novi saziv Gradskog vijeća Grada Senja sada broji trinaest vijećnika.


Osam je vijećnika koalicije HDZ-HSB-HSS i čine predstavničku većinu. To su Ivan Anić, Rosanda Bilović, Vedran Katalinić, Vice Nekić, Igor Šimunović, Juraj Tomljanović, Željko Tomljanović i Roberta Vrban Mujaković. U predstavničkoj manjini u Vijeću su tri vijećnika s liste stranke LiPO – Predrag Dešić, Željko Nekić i Sandra Šarić Samaržija, te Dean Orlić iz SDP-a i Hrvoje Bezjak s Nezavisne liste.


Vijećnici su položili prisegu, a nakon provođenja zakonom propisane procedure za konstituirajuću sjednice – temeljem koje su imenovani članovi Mandatne komisije, a izabrani su i članovi Odbora za statut, poslovnik i propise – za predsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je izabran Željko Tomljanović-Beli (koalicija HDZ-HBS-HSS), koji je ovu dužnost obnašao i u prethodnom mandatu.
– Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koristim priliku čestitati svim vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Senja. Vjerujem da su svi vijećnici svjesni svoje odgovornosti prema građanima koji su ih izabrali. Bez obzira na eventualne različite stavove, rasprave ne bi smjele biti destruktivne, nego usmjerene k zajedničkim vrijednosnim ciljevima. U svakom slučaju, uvažavat ćemo i mišljenja oporbenih vijećnika i poticati korektnu i kulturnu raspravu. I svi trebamo biti svjesni odgovornosti prema građanima koje zastupamo. Zbog toga još jednom pozivam sve vijećnike na konstruktivnu raspravu i na suradnju na dobrobit svih građana Grada Senja, rekao je u svom obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović.


Za potpredsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je iz redova predstavničke većine izabran Vice Nekić, a iz redova predstavničke manjine, s 10 glasova za i 3 protiv, izabran je Dean Orlić (SDP).


Svečanu prisegu dao je i gradonačelnik Jurica Tomljanović (HDZ) koji je s 58,90 posto glasova birača izabran u prvom krugu izbora.


– Nadam se da će novi saziv Gradskog vijeća Grada Senja biti konstruktivan, da ćemo donositi odluke na dobrobit građana Grada Senja. Želim vam plodonosan rad, rekao je gradonačelnik Jurica Tomljanović.