Mislav Krmpotić

Senjski ultramaratonac ide na svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata: ‘Nadam se probiti magičnu granicu od 200 kilometara’

Dat ću sve od sebe i vjerujem da ću na SP-u ostvariti dobar rezultat, kaže ultramaratonac Mislav KrmpotićSENJ – Senjski će ultramaratonac, 42-godišnji Mislav Krmpotić, kao član hrvatske reprezentacije nastupiti na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata koje će se održati 1. prosinca u kineskom Tajpehu (Tajvanu). Članstvo u reprezentaciji zaslužio je svojim rezultatima jer je u svih pet ultramaratona na kojima je dosada nastupio ostvario reprezentativnu normu. Rezultat koji ga je usmjerio prema Aziji je prošlogodišnji nastup na Prvenstvu Hrvatske u 12 sati (130,6 km), uslijedio je dobar rezultat na Polojskoj ultri 100 km (8h 16min), a potvrda je došla nakon istrčanih 27 krugova/sati (181,5 km) na Grobnik backyard ultri.


Ustrajnost


Trčanjem se bavi dugo, u početku rekreativno i povremeno, a »službeni« natjecateljski početak njegovih rezultata u trčanju bila je prijava na polumaraton u Crikvenici 2019. godine gdje je postigao jako dobar rezultat.


Bio je to i dobar poticaj da proteklih pet godina intenzivno trenira, ali nažalost radi korone sve utrke na kojima je namjeravao sudjelovati su bile odgođene. To ga, međutim, nije pokolebalo da nastavi svoj sportski put.
– Za ovo natjecanje u Kini počeo sam se pripremati u suradnji sa svojim trenerom Damirom Mesecom (Endurance Coach ili trener izdržljivosti) i prije nego je stigao službeni poziv, te polako privodim kraju 4-mjesečni ciklus priprema. Razinu forme sam testirao protekli vikend na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 6 sati koje sam odradio kao trening utrku i unatoč prisutnom umoru istrčao 73 kilometra što je rezultat kojim sam jako zadovoljan, kaže Mislav koji optimistično očekuje novo natjecanje.


Mislav radi u GIPO Senj kao voditelj tehnološke pripreme, ustaje u 3.30 sati da bi odradio trening prije posla, a trenira i nakon posla. Prehrana mu kaže nije ništa posebno, uravnotežena je, a prije natjecanja povećava unos ugljikohidrata.


Hvala dušobrižnicima


Osim snažne volje i napornih treninga Mislav ima i podršku svoje sredine što je za sportaša iznimno važno.


– Velike zahvale upućujem Gradu Senju, Zajednicama sportova Ličko-senjske županije i grada Senja, svojem klubu AK Velebit 2001 Gospić, zatim sponzorima – GIPO Senj, NAGY vodoinstalaterski i limarski obrt, Caffe bar Julijus, Marinu Tomljanoviću – Mišu i Rukometnom klubu Senj na akcijama prikupljanja sredstava te brojnim pojedincima koji su većinom željeli ostati anonimni. Posebno me dirnula akcija u kojoj su svojim donacijama sudjelovali djelatnici i učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića. Izuzetno sam počašćen time kako su građani Senja i lokalna zajednica stali iza mene moralno i financijski, te mi time maksimalno ublažili financijski udarac koji nose samo putovanje i boravak u Tajvanu, a ujedno mi i omogućili da se što kvalitetnije pripremim i opremim pred samo natjecanje, zahvaljuje Mislav i očekuje nove dobre rezultate.


Ekipu iz Hrvatske u Kini činit će devet žena i sedam muškaraca, a Mislav je jedini u reprezentaciji iz Ličko-senjske županije.


– Debitirati za reprezentaciju i na utrci od 24 sata u društvu najboljih svjetskih ultramaratonaca je velika čast i poticaj. Dat ću sve od sebe i vjerujem da ću na SP-u ostvariti dobar rezultat i ne samo probiti magičnu granicu od 200 km, već je i debelo premašiti, zaključuje Mislav.


Preostaje poželjeti mu uspjeh na natjecanju, a ne treba ni sumnjati da će mu, barem u mislima, bezrezervnu podršku pružati njegovi sugrađani.