Druženje u Svetom Jurju

Senjski bajkeri pozivaju na svoj 13. moto susret. Evo programa

Dorotea Prpić

Članovi Moto racing kluba Senj u svojoj humanitarnoj akciji za Uskrs

Članovi Moto racing kluba Senj u svojoj humanitarnoj akciji za Uskrs

Uz koncerte, održat će se i moto igre, predviđene su i bogate tombole te striptiz u noćnim satima. Susret završava u nedjelju prijepodne, uz ispraćaj bajkera i podjelu besplatnog graha i pića 


SENJ – Nakon velike humanitarne akcije koju su u suradnji sa senjskim Gradskim društvom Crvenog križa proveli u povodu Uskrsa i najpotrebitijim obiteljima odnijeli pakete pomoći, članovi Moto racing kluba Senj trenutno su u pripremama za svoj tradicionalni Moto susret.


Klub danas ima 45 ljubitelja motora i, kako kažu, zadaća im je promicanje, razvitak i unapređenje moto sporta i motociklističke kulture, organiziranje svih vrsta ocjenskih, kružnih i reli vožnji, kao i organiziranje prigodnih, kulturnih međunarodnih sportskih priredbi od interesa za grad Senj i Hrvatsku, a njeguju i prijateljstva s klubovima širem Hrvatske te Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke i međusobno se posjećuju na moto susretima.


Razne djelatnosti
Moto racing klub Senj uz organizaciju svojeg i posjećivanje drugih moto susreta ima i razne djelatnosti humanitarnog karaktera koje se održavaju od samog osnutka kluba.


– Od osnutka do danas smo donirali više od 100 tisuća kuna na razne humanitarne akcije. Naročito smo ponosni na ovaj period u zadnje dvije godine u vrijeme korone, kad smo se posebno posvetili humanitarnim akcijama s financijskom pomoći, a neke od njih su suradnja s Crvenim križem za pomoć ugroženim obiteljima s područja grada Senja u više navrata, donacije Udrugi Školjka, donacija za oboljele izvan područja grada Senja, donacije za stradale u Petrinji u potresu… Tu su i neizostavni Moto mrazovi za naše najmlađe svake godine pred Božić. Sva navedena djelovanja Moto racing kluba Senj ne bi bila moguća bez vrlo dobre suradnju s predstavnicima Grada Senja i senjske Turističke zajednice, gradskih firmi te velikog broja privatnika, poduzetnika i obrtnika s područja grada Senja, ali i šire okolice, koji nam svaki put nesebično pomognu svojim donacijama ili na razne druge načine – kaže član kluba Ante Škrgatić čija je cijela obitelj uključena u moto život grada. Dodaje i da je do sada moto susrete senjskog Moto kluba posjećivalo više od 500 motorista pa se na susretima, uključujući i druge posjetitelje ove priredbe, okupi i više od dvije tisuće ljudi.


Besplatan kamp


– I na ovom moto susretu, 13. po redu, za motoriste smo osigurali besplatno kampiranje u parku uz samu lokaciju održavanja susreta. Ove godine prvu večer će posjetioce zabavljati naš domaći sastav Crescendo, dok će iduću glavnu večer susreta svirati rock bend Pulsrock. Održat će se i moto igre, predviđene su i bogate tombole te striptiz u kasnim noćnim satima. Susret završava u nedjelju u prijepodnevnim satima uz ispraćaj bajkera i podjelu besplatnog graha i pića – najavljuje Škrgatić i ističe da su izrazito zadovoljni gostoprimstvom stanovnika Svetog Jurja.


– Lijep pozdrav svima i vidimo se od 3. do 5. lipnja na glavnoj rivi u Svetom Jurju. Svi ste pozvani! – pozivaju senjski bajkeri, domaćini moto susreta.