Rock festival

Prvi ovogodišnji Grocks bio je pun pogodak!

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Sinoć se na parkingu iza atrija Kulturno-informativnog centra Gospić okupilo se gotovo 400 pokonika rock glazbe koji su došlu guštati uz grupe Psihomodo Pop i Let 3Početak ovogodišnjeg Grocksa, tradicionalnog ljetnog rock-festivala u Gospiću, bio je znaku prokušanih imena hrvatskog rocka.


Bio je ovo nastavak zajedničke turneje započete još u lipnju nastupom u Rijeci, a sinoć se na parkingu iza atrija Kulturno-informativnog centra Gospić okupilo se gotovo 400 pokonika rock glazbe koji su došlu guštati uz grupe Psihomodo Pop i Let 3.


Grocks Gospić 2021 Let 3
Glasni uzvici odobravanja odjeknuli su kada je Gobac iz Psihomodo Popa u svojem stilu izjavio kako su „Cajke sje**le sve i vrijeme je za pravi rock“. Započelo je sa skladbom „Telegram Sam“, a nastavilo sa „Ja volim samo sebe“, „Frida“, „Pinokio“, „Nema nje“ „Digitalno nebo“ i cijelim nizom novih i starih uspješnica.Kada su pozornicu zauzeli dečki iz Leta 3 prolomio se usklik oduševljenja jer su u međuvremenu na koncert stigli brojni poklonici riječkih rockera pristigli iz Otočca, Perušića, Korenice…


Već nakon prvog rifa gitare i napjeva „Izađi mala“ Let 3 i publika bili su jedno.Tijekom ovog dijela koncerta čule su mnoge nove i starije skladbe riječkih rockera na čelu s Mrlom, uvijek nekonvencionalnih manira, imagea i svirke.


Čini se kako je publici u ovo korona vrijeme nedostajao upravo ovakav glazbeni izričaj jer su na otvaranju ovogodišnjeg Grocksa jednako uživali klinci od 15 i oni „malo stariji“ od 70 godina.Jer sve je to rock’n’roll, a svirati se mora!