Prirodni biser

Protekloga vikenda rekordni broj posjetitelja na Plitvicama: “Sve se vraća u normalu”

Marin Smolčić

U funkciji su svi Plitvički sadržaji: elektro-brodovi na jezeru Kozjak voze na svim linijama, kao i izletnički vlakići, otvoreni su svi restorani, hoteli, auto-kampovi...PLITVIČKA JEZERA Ljeto je jutros tek započelo kalendarski, a iza nas je prvi vrući vikend ove godine. Dolazak ljepših dana i toplijeg vremena, postupni nestanak korone neizostavno su se pozitivno odrazili na posjetu NP Plitvička jezera. Opet su se pojavile kolone zaljubljenika u ovaj prirodni biser što se natiskuju ispred ulaza u park. To je svakako najbolji pokazatelj da se turistička bilanca ove ustanove vraća u normalu prekinutu ujoš  ožujku prošle godine. Potvrdio  nam je to ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević.


-Sadašnja situacija  se  sasvim „okrenula“ pa smo s donedavnih 80 posto domaćih gostiju, a 20 posto stranaca, sada dobili obrnute rezultate jer strani posjetitelji sada čine većinu. Dnevna dinamika posjeta se protekloga tjedna kretala do 2 000 posjetitelja, a kako je sada krenulo mogao bi se dogoditi lipanjski rekord posjeta vikendima.


Sada se sve, na sreću, vraća u normalu. Govoriti o godišnjoj bilanci svakako je preuranjeno, ali ako je suditi po najavama i bookingu pravu popunjenost očekujemno tek od početka srpnja. Ovo je zapravo jedna sjajna turistička uvertira, naglašava ravnatelj Kovačević. 
Podatke ove ljetne priče potvrdio nam je glasnogovornik ustanove Ognjen Borčić, pri čemu je svoj optimizam i zadovoljstvo potkrijepio novim brojkama.


-Protekloga vikenda imali smo oko 5 100 posjetitelja, što je svakako najbolji vikend u ovoj godini. Najviše je bilo Njemaca, slijede Poljaci, Talijani, Mađari… Turistički gledano sve se vraća u normalu koju je prekinula ova epidemija, naglašava Ognjen Borčić.


U funkciji su svi Plitvički sadržaji: elektro-brodovi na jezeru Kozjak voze na svim linijama, kao i izletnički vlakići, otvoreni su svi restorani, hoteli, auto-kampovi…