Ličko-senjska županija

Projekt ‘Zaželi’ za bolji život 60 krajnjih korisnika

Marin Smolčić

Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ

Kroz provođenje projekta smanjit će se socijalna isključenost i rizik od siromaštva te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika na području Ličko-senjske županijeKako bi se iskoristila bespovratna sredstva za projekt ‘Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji’ ličko-senjski župan Ernest Petry  u svojem je kabinetu okupio 10 nezaposlenih  žena s područja općina Plitvička Jezera i Karlobag i  s njima potpisao Ugovore.


 


-Ukupna vrijednost projekta iznosi 893.187,50 kn, a bespovratna sredstva osigurana su iz Proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15 posto i iz Europskog socijalnog fonda sa 85 posto. Projekt nazvan ‘Zaželi’  je financiran u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Nositelj projekta ‘Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji’ je Ličko-senjska županija, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić, istaknuo je pri tome župan Petry.
 


Ovako zaposlene žene pružat će potporu i podršku za 60 krajnjih korisnika, odnosno starijim i  nemoćnim osobama. Kroz provođenje projekta smanjit će se socijalna isključenost i rizik od siromaštva te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika na području Ličko-senjske županije.