Uskrs u prirodi

Potraga za pisanicama opet je bila hit na Grabovači

Marin Smolčić

Osim potrage za pisanicama klinci su imali vremena razgledati Pećinski park Grabovaču, igrati mali nogomet, slušati bajke... 


 


 
PERUŠIĆ Jedini špiljski kompleks u Europi, Pećinski park Grabovača, i ove je godine osmislio i održao mnoge igre i sadržaje kako bi za Uskrs animirali najmlađe posjetitelje. Sadržaj koji je bez premca uvijek najomiljeniji među mlađom populacijom je  potraga za  pisanicama.


Skrivena i lijepo urešena jaja, taj simbol Uskrsa, i ovoga su puta bila hit u PP Grabovača. Niti prohladno i povremeno vjetrovito vrijeme nije na blagdan Uskrsa omelo dolazak manjih  grupa djece i roditelja. Više nam je o tome rekla ravnateljica ove javne ustanove Jelena Milković.


-Zbog epidemioloških razloga u park su djeca i roditelji dolazili u manjim grupama. Da im ne bi bilo dosadano pripremili smo im  nekoliko sadržaja. Naravno da je potraga za skrivenim pisanicama  bila jedna od glavnih atrakcija i ovoga Uskrsa. Tijekom dana posjetilo nas je najmanje 100-tinjak djece, ističe ravnateljica Jelena Milković.


Osim potrage za pisanicama klinci su imali vremena razgledati Pećinski park Grabovaču, igrati mali nogomet, slušati bajke… Djelatnici PP Grabovača su za ovu prigodu dijelove parka uresili s mnogim simbolima Uskrsa pa tako nije nedostajalo niti izrađenih zečića, pilića i cvijeća, simbola Uskrsa na kakve smo tradicionalno navikli.