Hrvatski biser

Plitvice “pod opsadom” kao u turističkoj špici

Marin Smolčić

Foto: V. Božičević

Foto: V. Božičević

Iako se zbog korone očekivali kako će broj posjetitelja prvoga vikenda akcije biti zanemariv, podaci iz Uprave parka kazuju drukčijePLITVIČKA JEZERA „Očima vidiš ljepotu, kroz osjetila primaš miris čiste prirode, a cijelim tijelom doživiš relaksaciju i puniš baterije sretnim mislima“ –riječi su jednog od štovatelja posvećene idiličnom ambijentu Plitvičkih jezera.


Nakon što su noćne temperature zraka povremeno padale ispod ništice, promijenila se i većina boja našeg najljepšeg i najposjećenijeg nacionalnog parka. Sunčano i toplo vrijeme proteklog vikenda doprinijeli su uspješnom početku dugo najavljivane akcije „Tjedan odmora vrijedan“ u koju se uključio i Nacionalni park Plitvička jezera. Budući da u listopadu park slavi i 41. rođendan upisa na UNESCO-vu Listu svjetske baštine, ovo je bila idealna prilika proslaviti rođendan s posjetiteljima kojima su omogućene povoljnije cijene ulaznica i jesenski doživljaj Parka.


Iako se zbog korone očekivali kako će broj posjetitelja prvoga vikenda akcije biti zanemariv, podaci iz Uprave parka kazuju drukčije. Posebno valja naglasiti riječi ravnatelja Tomislava Kovačevića koji je istinski oduševljen prvim vikendom akcije „Tjedno, ali vrijedno“.
-Kako bi osigurali svoje ulaznice na vrijeme posjetitelji su kupovali online, a na terenu su držali socijalnu distancu i nosili maske. Zbog epidemioloških razloga broj ulaznica smo limitirali te smo u prva tri dana akcije imali nešto više od 12.000 prodanih ulaznica. Posjetitelji su također iskoristili pogodnosti promotivnih cijena menija u našim restoranima Korana, Jezero i Poljana te uživali u gastro delicijama nacionalnog restorana Lička kuća. Stoga s ponosom možemo reći da je početak ove akcije ispunio sva naša očekivanja.


Foto: O. Borčić

Foto: O. Borčić


Zbog pogodnih vremenskih uvjeta odlična posjećenost zabilježena je nakon prvoga vikenda ove akcije. „Tjedan odmora vrijedan“ traje do nedjelje, 25. listopada, a prema broju prodanih ulaznica za ovaj tjedan, posebno za nadolazeći vikend, očekujemo još veći broj posjetitelja stoga pozivamo sve koji su zainteresirani za posjet, a još nisu kupili svoje ulaznice online, da to učine što prije, posjete nas, uživaju u prirodi, svježem zraku i ljepotama Nacionalnog parka Plitvička jezera, zadovoljno je naglasio ravnatelj Tomislav Kovačević.


Od glasnogovornika parka Ognjena Borčića doznajemo kako su u stalnoj funkciji svi resursi parka poput panoramskih vlakića i elektro-brodova. Zaštitne maske obavezne su u vlakićima, dok su brodovi otvorenog tipa pa se maske nose po osobnoj želji. Ono što je posebno bilo znakovito za ovu akciju jesu posjeti brojnih obitelji s malom djecom.