Lička posla

Piše Marin Smolčić: Gospićki HDZ još uvijek nešto čeka

Marin Smolčić

Gospić / Foto Marko Dimic/PIXSELL

Gospić / Foto Marko Dimic/PIXSELL

U zadnje vrijeme se Antona Bunetu spominjalo kao mogućega gradonačelnika Gospića koji će se politički sukobiti s aktualnom, ali ponešto oslabljenom garniturom vladajućeg HSP-a. Buneta je odlaskom iz HDZ-a nakratko izbrisao ove spekulacije. Ovim činom izgleda da je nekima »politički korzet« u Gospiću unutar HDZ-a postao pretijesanU maloj sredini poput Gospića pomalo je bombastično odjeknula vijest o najnovijoj ostavci unutar lokalnog HDZ-a: od ove stranke zauvijek se oprostio Anton Buneta Toni.Buneta je u HDZ ušao odmah po osnivanju te stranke u Gospiću, gotovo kao klinac. Dragovoljac je Domovinskog rata, dva puta je ranjen. Unatoč svemu, uključio se u 9. gardijsku brigadu odmah po njezinu osnutku. Izvrstan stranački rejting zavrijedio je brojnim društvenim aktivnostima. Neporočan, često bi se znao našaliti da mu je HDZ »jedini porok«.Od tvrdokornih HDZ-ovaca ćete čuti da je Buneta bio vrlo istaknuti član i utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice koji se, suprotno ustaljenim navikama, u politici ničim nije okoristio. Svoju odluku da napusti HDZ Buneta nije želio komentirati. Ali ipak…
HDZ u Gospiću taktizira malo manje od tri godine, od kada je imenovao povjerenika i raspustio Gradsku organizaciju. Budući da je tome razlog vjerojatno odugovlačenje iz vrha stranke, ostaje nejasno što se ovim htjelo postići. Mnogi su skloni teorijama po kojima stranka »nešto čeka«, ali se ne zna što. Stariju garnituru članova neki smatraju pomalo anakronom, a među mladima se u ovo vrijeme čekanja nije dovoljno profilirao netko s dovoljnom količinom karizme, novi medijator koji bi Gospiću vratio epitet bastiona HDZ-a.


U zadnje vrijeme se Antona Bunetu spominjalo kao mogućega gradonačelnika Gospića koji će se politički sukobiti s aktualnom, ali ponešto oslabljenom garniturom vladajućeg HSP-a. Buneta je odlaskom iz HDZ-a nakratko izbrisao ove spekulacije. Ovim činom izgleda da je nekima »politički korzet« u Gospiću unutar HDZ-a postao pretijesan.