Ličko-senjski župan

Petry: Ulazak u Schengen je povijesni uspjeh Hrvatske

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ Povodom ulaska u Shengen javnosti se danas obratio župan ličko-senjski Ernest Petry čije priopćenje prenosimo u cijelosti.


-Pod vodstvom Andreja Plenkovića još smo se jednom uspjeli okupiti oko ostvarivanja ključnih nacionalnih ciljeva o kojima smo sanjali, na ostvarivanju kojih smo radili i čiju realizaciju smo doživjeli.


Ulaskom u Schengen, Republika Hrvatska postaje jedna od rijetkih europskih država koja je istodobno članica Europske unije, NATO saveza, Schengena i eurozone.
Ovo je snažan vjetar u hrvatska jedra koja smo podigli pod Tuđmanovim vodstvom. Ovu veliku pobjedu posvećujemo njemu i svima koji su za Hrvatsku dali svoje živote. Nastavimo graditi svoju slobodnu i samostalnu Hrvatsku kao vodeću članicu slobodne i demokratske Europe.


I činimo to kao i do sada, ne zaboravljajući tko smo i iz kojeg smo naroda potekli. Hvala premijeru Plenkoviću, hvala svima koji su doprinijeli i koji doprinose borbi za bolju, napredniju i bogatiju Hrvatsku-ističe župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.