Paljenje adventske svijeće

Perušić je večeras slavio uz pjesmu, ples i glazbu

Marin Smolčić

Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ

Djeca su se igrala u svjetlećim saonicama Djeda Božićnjaka, čudila se jelenima i ostalim uresima obljubljenim u zadnjem tjednu adventa u prekrasno urešenom parku u središtu mjesta 


U Gradskom parku u Perušiću večeras je upaljena četvrta svijeća na adventskom vijencu, svijeća radosti. U parku se okupilo više stotina građana da bi se druženjem pozdravilo svijeću radosti koju su zajednički upelile predstavnice Općine Perušić, Pećinskog parka Grabovača i Samostalne narodne knjižnice Perušić. 


Djeca su se igrala u svjetlećim saonicama Djeda Božićnjaka, čudila se jelenima i ostalim uresima obljubljenim u zadnjem tjednu adventa u prekrasno urešenom parku u središtu mjesta. Za to vrijeme se iz smjera pozornice orila pjesma: ‘Lička kapo crna i crvena, oj livado travice zelena’.
Pjesmu su poveli članovi HKUD-a Perušić, a prihvaćena je iz stotina grla. Mlađi su grozničavo slali SMS-poruke ili surfali po Internetu. Na šanku su u potocima tekli kuhano vino, poneka rakija, sokovi i kave, a od delicija su nuđene  kobasice i fritule.


U zadnjem dijelu večeri pozornicu su zauzeli članovi Tamburaškog sastava „Velebit“ iz Gospića pa je neveliki prostor ispred pozornice odmah postao pretijesan za parove koji su htjeli zaplesati onako „po lički“. 


Svojom nazočnošću večerašnje adventsko slavlje uveličao je i načelnik Općine Perušić Ivica Turić s najbližim suradnicima. Tako je demografski siromašni Perušić večeras udijelio organizacijsku lekciju daleko većim ličkim sredinama.