Pomoć poduzetnicima

“Otoin”: Novi poduzetnički inkubator u Otočcu

Marin Smolčić

Krajnji cilj ovog projekta je poticanje poduzetništva u Gradu Otočcu kao i povećanje broja zaposlenih na području Grada Otočca u poslovnom sektoru, rekao nam je Stjepan Kostelac.OTOČAC U Gradskoj vijećnici Grada Otočca održana je kraća prezentacija na kojoj je predstavljen novi projekt Poduzetnički inkubator ”Otoin” Otočac. Budući je ovaj projekt od ranije pokrenuo Grad Otočac za izjavu smo zamolili gradonačelnika Stjepana Kostelca.


-„Otoin“ će djelovati kao udruga u zgradi nekadašnjeg Doma JNA. Cilj ovog predstavljanja je bio upoznati zainteresirane, kao i širu javnost s mogućnostima koje nudi poduzetnički inkubator kao institucija koja okuplja mlade poduzetnike na početku njihova poslovanja.


Poduzetnički inkubator ”Otoin” Otočac svojim budućim poduzetnicima početnicima tzv. stanarima nudi mogućnost najma radnog prostora po iznimno povoljnijim uvjetima, stavlja im na raspolaganje uslugu korištenja zajedničkih prostorija i infrastrukture, korištenja komunalnih usluga po povoljnijim uvjetima, poslovne usluge savjetovanje i podrške poslovanja poduzetnika kao i financiranje inicijalnim sredstvima.
Krajnji cilj ovog projekta je poticanje poduzetništva u Gradu Otočcu kao i povećanje broja zaposlenih na području Grada Otočca u poslovnom sektoru, rekao nam je Stjepan Kostelac.


Ovo je samo nastavak ativnosti kojima se nastoji povećati poduzetničko jezgro grada koji danas broji 120 većih poduzetnika. Otočac već nekoliko godina ima solidno popunjenu Poslovnu zonu na periferiji grada čiji su korisnici veći poslovni subjekti. Među njima dominira Sirana „Runolist“ kao najveća sirana u Ličko-senjskoj županiji.