Gospić

Osmoškolci iz 1968. godine obilježili 55 godina izlaska iz školskih klupa

Marin Smolčić

Ova složna generacija okuplja se  svakih pet godina. Od popularne gospićke frizerke Ane Šerić Konjikovac doznajemo kako je ove godine na okupljanje došlo 16 nekadašnjih osnovaca 


 


 
U središtu Ličko-senjske županije svjedočili smo danas još jednoj norijadi maturanata srednjih škola. To znači blokiran promet oko središta Gospića, radost okupljene mladosti, ali i žalost jer je fontana Vile Velebita na središnjem Trgu Stjepana Radića bila suha pa su se brašno, deterdženti i ostali maturantski atributi morali bacati posvuda.


Istodobno je podsjetnik na jednu davnu godinu imala skupina koja je 1968.  obilježavala izlazak iz školskih kluba osnovne škole. Razrednica im je bila učiteljica Milka Župan, a škola nekadašnja OŠ „Vlade Kneževića“, današnja zgrada  Privredne banke Zagreb.


Ova složna generacija okuplja se  svakih pet godina. Od popularne gospićke frizerke Ane Šerić Konjikovac doznajemo kako je ove godine na okupljanje došlo 16 nekadašnjih osnovaca.


-Dakle, znatno više nego li kada neki srednjoškolski maturanti  koji slave pet godina svoje mature. Vjerojatno zato jer smo ozbiljni, željni druženja i zato jer poštujemo jedni druge, ističe  Ana Šerić Konjikovac.


U ekipi koja je rado pozirala fotografima sve su redom bake i didovi, ljudi u zasluženim mirovinama i ugledni građani, ali još uvijek pomalo nemirna duha koji se ne predaju olako. U šali su govorili kako su oni jedina gospićka generacija koja danas može „opljačkati svoju nekadašnju školu“. Poželimo im dug život, dobro zdravlje i ovakvo optimistično raspoloženje. I neka sve to potraje narednih 20-ak godina.obljetnica mature iz 1968., OŠ „Vlade Kneževića“, Gospić, 26.5. 2023.