Humanitarna akcija

Opća bolnica Gospić bogatija za neophodnu opremu

Marin Smolčić

Foto: M. SMOLČIĆ

Foto: M. SMOLČIĆ

Prikupljeno je 281 744 kune pa  koristim ovu prigodu da bih se iskreno zahvalio svima koji su uplatili novac za ovu akciju, rekao je Antonio ŠebaljNedavno provedena humanitarna akcija Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ i župnijske HVIDR-e pod nazivom „Zajedno u ratu-zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“ danas je uspješno okončana.


U Opću bolnicu Gospić stigla je medicinska oprema koju je u ime ove ustanove preuzela ravnateljica bolnice  dr. Sandra Čubelić.


– Od danas je naša je ustanova bogatija za vrijednu medicinsku opremu koja je rezultat humanitarne akcije Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ i Županijske HVIDR-e. Ova je akcija potakla širu javnost da nam se priključi jer smo u ratu zaista bili zajedno, a zajedno smo također u miru.
Mi smo prikupljena sredstva nastojali iskoristiti u najbolju moguću svrhu, a to je da opremimo našu Jedinicu intenzivnog liječenja i Odjel koji smo pripremili za bolesnike oboljele od COVID-19. Na ovaj način imamo potpuno odvojene aparature.


Kupljen je moderni, pomični  respirator  koji je visoko funkcionalan. Kupili smo i monitore za nadgledanje vitalnih funkcija i dva EKG aparata. Na ovaj način će nam ambulanta za pacijente sa sumnjom na koronu imati odvojene uređaje.


Ja na sve ovo mogu reći jedno veliko hvala od srca. Zahvaljujem se svim donatorima, svim građanima koji su se priključili ovoj akciji, rekla je novinarima ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić.


U ime Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ nazočnima se obratio predsjenik Antonio Šebalj.


-Čast nam je što smo uspješno okončali ovu humanitarnu kaciju. Prikupljeno je 281 744 kune pa  koristim ovu prigodu da bih se iskreno zahvalio svima koji su uplatili novac za ovu akciju. Nije važna svota uplate, koliko je važna dobra volja i veliko srce naših građana da zajedno pomognemo našoj bolnici. Tijekom rata i danas u miru Opća bolnica Gospić i svi zaposlenici zaslužili su naše najveće poštovanje, istaknuo je Antonio Šebalj.


Ova bolnička ustanova trenutno ima šest respiratora, dok je jedan respirator vraćen kao posudba iz KBC Rijeka. S obzirom na funkcionalnost slične opreme, Opća bolnica Gospić trenutno u funkciji ima ukupno 11 uređaja, respiratora i anestezioloških aparata.