Održana konstituirajuća sjednica TO HDZ-a Gospić

Marin SmolčićGOSPIĆ Početkom listopada održani su unutarstranački izbori za tijela Hrvatske demokratske zajednice u Gospiću, a sinoć je održana konstituirajuća sjednica Temeljne organizacije HDZ-a Gospić.


Sjednica je započela odavanjem počasti minutnom šutnje prvom predsjedniku HDZ-a dr. Franji Tuđmanu, svim preminulim članovima HDZ-a i svim poginulim hrvatskim braniteljima.


Nakon usvajanja dnevnog reda nazočnima se obratio predsjednik Gradske organizacije  HDZ-a grada Gospića Mario Stilinović koji je čestitao izabranim članovima te naglasio važnost Temeljnih organizacija u radu stranke. Novi predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Gospić Joso Živković izvijestio je nazočne o provedbi izborne Skupštine te je istaknuo da slijedi intenzivniji rad s članstvom.
Živković je ovom prigodom pozvao  članove HDZ-a da mogu svake srijede doći u prostorije stranke u vremenu od 18 do 21 sat kako bi iznijeli svoje prijedloge za bolji i uspješniji rad, a svi zainteresirani mogu se uključiti i u rad strukovnih odbora stranke.


Prije početka konstuirajuće sjednice članovi TO HDZ-a Gospić zapalili su svijeće kod biste dr. Franje Tuđmana i spomenika Hrvatskim braniteljima. Na gradskom groblju sv. Marije Magdalene svijeće su upaljene kod Centralnog križa i na grobu utemeljitelja, prvog predsjednika HDZ-a Gospić i saborskog zastupnika Miroslava Petryja.