PD Željezničar

Održan tradicionalni pohod na Visočicu

Marin Smolčić

Foto PD Željezničar

Foto PD Željezničar

Organiziran je još jedan uspješan pohod, uz sudjelovanje više od 135 planinara pristiglih iz cijele HrvatskeBez obzira na vremenske uvjete Planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića svake godine održava tradicionalni uspon na velebitski vrh Visočicu (1615 m/nm).


Tako je jučer organiziran još jedan uspješan pohod, uz sudjelovanje više od 135 planinara pristiglih iz cijele Hrvatske.


Osim domaćih planinara, svakako su u zapaženom broju sudjelovali Zagrepčani i Riječani koji već tradicionalno ne propuštaju uspon na kotu koja dominira nad Ličkim poljem.

Tajnik PD „Željezničar“ Mario Krpanić potvrdio nam je odličan uspjeh ovog planinarskog izleta koji je protekao u najboljem redu, bez angažmana ekipe hitne medicinske pomoći i timova HGSS-a Stanice Gospić.


– Bio je ovo još jedan pohod za pamćenje kojemu je, osim kvalitetne organizacije, pomoglo i lijepo vrijeme i vidno raspoloženi planinari.


Krenulo se iz samog podnožja Velebita, iz sela Rizvanuša, a odredište je bila planinarska kuća podno vrha Visočice, odnosno vrh Visočice.


Ovaj planinarski vrh svakako nije najviši na Velebitu, ali je najomiljenija planinarska kota s koje puca vidik na veći dio Like, potvrdio nam je Mario Krpanić.Ovaj sjajni planinarski happening je po završetku uspona bio u znaku planinarske zabave organizirane u Rizvanuši, uz dobro jelo, ugodno druženje i sve one atribute i sadržaje koji planinarenje čine toliko posebnim.


Tek pred noć škrte kišne kapi zahvatile su veći dio Like.