Senj

Održan Međunarodni turnir u mini rukometu “Mali uskok”

Dorotea Prpić

Snimila Dorotea Prpić

Snimila Dorotea Prpić

I ove godine na turniru je  sudjelovao  velik broj ekipa, njih ukupno 37 iz 18 klubova, a  svoje znanje i umijeće na parketu senjske dvorane pokazalo preko 350 malih rukometaša i rukometašica koji su odigrali ukupno 126 utakmicaSENJ U senjskoj sportskoj dvorani „Robert Barbić- Beli“ održan je 13. po redu  Međunarodni turnir u mini rukometu “Mali uskok” , a njegovu više nego uspješnu organizaciju i ove godine potpisuju  Rukometni klub Senj i Ženski rukometni klub Senia. Uz članove ovih senjskih klubova na turniru je bilo angažirano i 50-tak volontera, uglavnom roditelja djece koja treniraju rukomet  i zaljubljenika u rukomet. 


I ove godine na turniru je  sudjelovao  velik broj ekipa, njih ukupno 37 iz 18 klubova, a  svoje znanje i umijeće na parketu senjske dvorane pokazalo preko 350 malih rukometaša i rukometašica koji su odigrali ukupno 126 utakmica,  s tim da je dvorana za ovu  prigodu   bila podijeljena na tri terena na kojima su se odigravale paralelne utakmice.


Osim sportskih, organizatori su  za sudionike  priredili  i druge sadržaje. Organizirana je  tombola   te  osigurane ekskluzivne nagrade i za sudionike i za publiku, a sve je zabavljao »pravi pravcati« uskok Juriša.
Malim rukometašima iz Senja došli su rukometaši  iz Cresa, Labina, Novog Vinodolskog, Gospića, Ogulina, Zaprešića, došli su iz Biograda na moru, Čavala, Raba, Rijeke, Omišlja, Crikvenice,  Broda, iz Novog Grada (BiH),….., a igralo se je  u kategorijama djevojčice 2013. i 2015. godište, te dječaci 2014. i 2015. godište.  


Konačni poredak:

 


DJEVOJČICE 2013.god.


1.mjesto-ŽRK SENIA1


2.mjesto-ŽRK SENIA 2


3.mjesto-RŠK MINI SUNCE BIOGRAD NA MORU


4.mjesto-RK CRES


NAJBOLJA PETORKA


Igrač-Lucija Tomljanović Žrk Senia


Igrač-Stela Sertić Žrk Senia


Igrač-Lucija Kapitanović RK Mini sunce


Najbolji golman-Antea Marulić Žrk Senia


Najbolji igrač-Rita Prpić Žrk Senia


DJEVOJČICE 2015.god.


1.mjesto-ŽRK VINODOL


2.mjesto-RK RAB


3.mjesto-RŠK MINI SUNCE BIOGRAD NA MORU


4.mjesto-ŽRK RUDAR LABIN


NAJBOLJA.PETORKA


Igrač-Filomena Morožin Ršk Mini sunce


Igrač-Karli Tariba-RK Rab


Igrač-Lora Mataija-Žrk Vinodol


Najbolji golman-Dora Krstinić -RK Rab


Najbolji igrač-Ana Tomljanović-Žrk Vinodol


DJEČACI 2014.god.


1.mjesto-RK ARBA RAB


2.mjesto-MRK ZAPREŠIĆ


3.mjesto-RŠ CRIKVENICA


4.mjesto-MRK KOZALA


NAJBOLJA PETORKA


Igrač-Deni Gajdek-RŠ Crikvenica


Igrač-Adrian Karas-MRK Zaprešić


Igrač-Ante Vrtodušić-Mrk Arba Rab


Najbolji golman-Petar Klarić-Mrk Zaprešić


Najbolji igrač-Niko Lazarić-Mrk Arba Rab


DJEČACI 2015.god.


1.mjesto-MRK ARBA RAB


2.mjesto-ŠR CRIKVENICA


3.mjesto-RK GOSPIĆ


4.mjesto-RK ČAVLE


NAJBOLJA PETORKA


Igrač-Adam Alar-RK Gospić


Igrač-Frane Kurilić-Mrk Arba Rab


Igrač-Marko Zubčić-RŠ Crikvenica


Najbolji golman-Niko Trupković-RŠ Crikvenica


Najbolji igrač-Mate Jakuc-MRK Arba Rab

 


 


„Na lanjskom izdanju Malog uskoka ljestvica je poprilično  podignuta  i sve ispod toga značilo bi da u organizaciji turnira nismo uspjeli.  Međutim, prema dojmovima   sudionika turnira i reakcijama svih onih koji su bili u dvorani  vidimo da smo ponovno upriličili  jedan izniman sportski događaj koji  i Grad Senj i rukomet u Senju itekako zaslužuju.  U organizaciju smo uložili puno truda, volje i znanja, od bivših i sadašnjih igrača, trenera , uprave kluba,  te roditelja koji su pomagali oko hrane, prodaje promo materijala,  te prodaje  tombola.  Podijelili smo preko četrdeset dresova RK Zagreb,  te  RK Zamet i dresova reprezentacije. Došli su nam i sponzori našeg kluba iz tvrtke Norinco i bili oduševljeni turnirom, a ove godine smo uveli i aplikaciju koja je preko televizije na tribinama pokazivala trenutne utakmice, te poretke i rezultate, sve   ažurirano u živom vremenu na što su posjetitelji pozitivno reagirali, a sama  aplikacija je u kratko vrijeme  preuzeta  oko 200 puta.   Sudionici turira imali su prilike razgledati tvrđavu Nehaj i naš grad,  mogli su se i okupati i kako kažu  dojmovi koje nose  iz Senja   su jako lijepi“, o turniru ispred organizatora kaže predsjednik  RK Senj Nikola Čupić i zahvalu upućuje  svim sudionicima  turnira, te suorganizatoru ŽRK Senia, kao i prijateljima,volonterima, pokroviteljima, trenerima…Svi oni bili su dio još jedne lijepe rukometne priče u Gradu pod Nehajem.