Karlobag

Novouređena plaža u Ribarici spremna za nadolazeću turističku sezonu

Marin SmolčićLičko-senjski župan Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver danas su obišli novouređenu plažu u naselju Ribarica. Ova plaža dužine 90 metara predstavlja značajnu investiciju za Općinu Karlobag i njezine mještane, kao i za brojne turiste koji posjećuju ovo područje.


Doznajemo kako ukupna vrijednost investicije iznosi 230 tisuća eura. Od toga je Ministarstvo mora i prometa osiguralo 150 tisuća eura, dok je Ličko-senjska županija pridonijela sa 60 tisuća eura. Ostatak sredstava osigurala je Općina Karlobag iz vlastitog proračuna. Uređenje plaže uključivalo je radove na proširenju i uređenju obalnog pojasa, postavljanje nove infrastrukture te poboljšanje pristupačnosti za sve posjetitelje.


Ova novouređena plaža samo je dio šireg plana investicija i radova koje Općina Karlobag provodi kako bi se što bolje pripremila za nadolazeću turističku sezonu. Osim uređenja plaža, planovi uključuju i obnovu javnih površina, poboljšanje komunalne infrastrukture te razvoj dodatnih turističkih sadržaja koji će obogatiti ponudu ovog kraja i privući još veći broj posjetitelja.
Župan Petry izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te istaknuo važnost ovakvih investicija za razvoj lokalne zajednice i jačanje turističke ponude Ličko-senjske županije. Načelnik Smojver zahvalio je svim uključenim stranama na suradnji i podršci, te naglasio kako su ovakvi projekti ključni za dugoročni razvoj i prosperitet Karlobaga i okolnih naselja.