Akcija Ministarstva turizma

Niti korona ne može zaustaviti akciju ‘Tjedan odmora vrijedan’ na Plitvičkim jezerima

Marin Smolčić

Plitvička jezera

Plitvička jezera

Posebna „karika“ u tom turističkom lancu je NP Plitvička jezera čija je uprava tijekom toga razdoblja odlučila spustiti cijenu ulaznice na 50 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu, dok je redovna cijena tijekom listopada za posjet Plitvicama ostati 180 kuna za odrasle, a za djecu 50 kuna 


 


“Tjedan odmora vrijedan”  akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice koja će se održati u tjednu od 16. do 25. listopada 2020. godine polago se zahuktava. Akcija ima za cilj poticanje domaćih putovanja te podizanje razine turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.


Kroz akciju „Tjedan odmora vrijedan“ omogućit će se građanima Hrvatske i svima zainteresiranima da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge; od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.


Posebna „karika“ u tom turističkom lancu je NP Plitvička jezera čija je uprava tijekom toga razdoblja odlučila spustiti cijenu ulaznice na 50 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu, dok je redovna cijena tijekom listopada za posjet Plitvicama ostati 180 kuna za odrasle, a za djecu 50 kuna.


Broj posjetitelja za „Tjedan odmora vrijedan“ bit će ograničen zbog epidemioloških mjera, a već je sad podosta karata za to razdoblje prodano, što se može vidjeti odlaskom na njihovu web stranicu, u dijelu kupovine karata.


Dolaskom prvih dana jeseni mijenjaju se vinjete našeg najjljepšeg nacionalnog parka. Vegetacije se mahom „oblači“ u jarke boje ličke jeseni pa niti u listopadu na Plitvičkik jezerima ne nedostaje posjetitelja. Pri tome je najveći broj domaćih gostiju koji su i prošle godine činili većinu u tome turističkom raju.