Lička posla

Ne mijenjaj sebe, lakše je promijeniti habitus!

Marin Smolčić

Foto NL

Foto NL

Po onoj staroj poslovici "ničija nije gorjela do zore", sada se opet promijenio odnos političkih snaga. Naš uhljeb ne miruje, treba se opet "prešaltati" novim političkim veličinamaNeke su se političke face lokalnog miljea umislile da su Bogom dane. Vjerojatno je teško i zamisliti da si na neku visoku poziciju došao jedino (i isključivo) preko političkih štela, a onda nakon nekoliko godina umislio kako si postao nezamjenjiv.


Znam lika koji je na mjesto uhljeba došao isključivo preko političke izmjene dresova. Doslovno s ulice ga je “pokupio” jedan lokalni gospićki političar. Sada se opet javlja fraktura njegovog karaktera.


Kako mi u Lici volimo reći, “‘rani sirotu za svoju sramotu”. Kada se nakon nekoliko godina vidjelo da će taj političar pasti s trona i zamijeniti ga drugi, naš uhljeb se prethodnim veličinama počeo javno rugati. Odjednom taj potrošeni političar postaje glup, bezidejan, kreten, bezveznjak…
Naš je uhljeb našao novog političara i novu stranku kojoj se prikrpao. Sada je dobio mjesto više. Pomalo radi, pomalo folira i ima podosta veću plaću.


Po onoj staroj poslovici “ničija nije gorjela do zore”, sada se opet promijenio odnos političkih snaga. Naš uhljeb ne miruje, treba se opet “prešaltati” novim političkim veličinama.


Bio je u jednoj stranci pa u drugoj, a sada se opet vrpolji oko prve misleći da je to ono pravo.


Ne bi li barem zadržao radno mjesto, kada je teško očekivati da ga ostave u Nadzornim odborima i Upravnim vijećima gdje svakoga mjeseca i u vrijeme koronavirusa dobije 4 do 5 tisuća kuna za čisto foliranje.


Vjerovali ili ne – i to se danas plaća!