Modernizacija

Nastavlja se uređenje senjskog Doma kulture. Nakon sjedalica i rasvjete, obnovljen je i parket

Dorotea PrpićSENJ – Ministarstvo kulture i medija svake godine redovito sufinancira projekte gradskih ustanova iz područja kulture na području Grada Senja, a jedna od njih čiji se projekti i programski i investicijski već nekoliko godina financiraju združenim sredstvima Grada Senja i Ministarstva kulture je i Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva Senj, koje je vrijeme pandemije i zabranu okupljanja iskoristilo za uređenje senjskog Doma kulture.


Nakon što je pred nešto više od godine dana kino digitalizirano nabavom najmodernije opreme kojom su usklađeni tehnički standardi te postignuta bolja kvaliteta i slike i zvuka, čime je omogućena projekcija filmova u modernom digitalnom obliku, ove godine su u dvoranu Doma kulture ugrađene nove sjedalice. Usto u dvorani je obnovljen parket te ugrađena nova rasvjeta. U planu je i daljnje redovito ulaganje u ovaj prostor, a sljedeće što bi se trebalo nabaviti jesu novi zastori za pozornicu.


– Osim što nam je pomoglo kod opremanja našeg Doma kulture, Ministarstvo kulture redovito prati i naše Senjske koncertne večeri i iznimno smo im zahvalni na tome, a zahvaljujemo i Gradu Senju na sufinanciranju naših projekata. Mi u Pučkom učilištu nestrpljivo očekujemo vrijeme kada će se posjetitelji ponovo vratiti u naše prostore, a posebno kada ćemo nastaviti s kinoprojekcijama koje su uz suvremenu opremu koju smo nabavili odista pravi doživljaj – kaže ravnatelj senjskog Pučkog učilišta Ivan Prpić.