Novi susret

Nastavlja se senjska tradicija. Susreli se maturanti iz tamošnje Gimnazije, stigli su iz cijele Hrvatske

Dorotea PrpićSENJ – Klub maturanata senjske gimnazije organizirao je 42. Susret maturanata senjske gimnazije. Program je počeo misom za maturante i profesore u senjskoj katedrali, a uslijedilo je otvaranje izložbe u Gradskoj knjižnici na kojoj su svoje radove predstavile maturantice senjske gimnazije Davorka Škrgulja i Borna Matičić. Izložbu je otvorila predsjednica Kluba maturanata senjske gimnazije Branka Lončarić, a publici su se obratile i obje autorice. Program je moderirala ravnateljica Knjižnice prof. Ana Prpić Rogić, a otvorenje izložbe oplemenio je svojim nastupom VIS Bonaca. Izložba je u Knjižnici postavljena do 15. srpnja i prodajnog je karaktera.


Nakon toga slijedio je domjenak i zabava uz glazbu VIS-a Bonaca i Nenada Petkovića na otvorenom ispred prostorija Kluba na kojoj su se okupili bivši gimnazijalci koji žive diljem Hrvatske. Bilo je tu prisjećanja na školske dane i dogodovština s profesorima, životnih priča…, a oni koji su slavili jubilarnu godišnjicu mature imali su i prozivku u zgradi Srednje škole.


Susret maturanata senjske gimnazije nije jedina aktivnost Kluba, aktivni su tijekom cijele godine.
– Kad smo izašli iz prostorija Velebita gdje nam je prije bilo sjedište i gdje se Klub vodio na neki kancelarijski način, krenuli smo s novim aktivnostima i prešli smo na rad u vidu otvorenih vrata. Danas je Klub otvoren za posjetitelje, svako malo netko svrati, a tu se dva puta tjedno sastaju i članovi Bonace na probama, dva puta tjedno šahisti, a predsjednica Kluba vodi igraonicu gdje se članovi druže uz društvene igre, tombolu, domino… – kaže tajnik Kluba Branko Svast.


Klub maturanata senjske gimnazije ima više od tisuću članova, od toga njih 450 vrlo aktivnih. Jedan dio njih živi u Senju, većina u Zagrebu i Rijeci, a članovi ne plaćaju članarinu, već daju pomoć Klubu.


– Najstarija članica Kluba, rođena 1924. godine, je gospođa Mira Biondić, rođena Krišković – napominje Branka Lončarić i dodaje da članstvo preminulih članova Kluba često nastavljaju njihova djeca.


– Tako osim redovnih, imamo i podupirajuće članove. Svojim članovima šaljemo i humoristično-satirični list »Metla i škavacera«, nagrađujemo jubilarce simboličnim darovima, a prije korone smo organizirali i lijepe zabave pa me i sad neki pitaju hoće li biti zabava jer im to fali – ističe predsjednica Kluba.