Uz suglasnost Stožera

Nastava kod kuće: Model C u matičnoj školi u Senju i PŠ Sveti Juraj

Dorotea Prpić

Kako ističu iz škole prelazak na model nastave C ne znači i izolaciju za učenike koji nemaju simptome i nisu bili u riskantnim kontaktima.SENJ – Uz suglasnost Stožera civilne zaštite grada Senja i osnivača škole, dio učenika Osnovne škole S.St Kranjčevića Senj od jučer prati nastavu po modelu C, odnosno od kuće. Razlog za to je nepovoljna epidemiološka situacija i u samom gradu i u školi.


Od kuće nastavu prate svi učenici matične škole u Senju i Područne škole Sveti Juraj. Na isti način će se odvijati i nastava solfeggia za učenike u glazbenom odjelu, a u područnim školama Krasno i Vratnik učenici će i nadalje pohađati nastavu u školi.


Kako ističu iz škole prelazak na model nastave C ne znači i izolaciju za učenike koji nemaju simptome i nisu bili u riskantnim kontaktima. U izolaciji trebaju biti samo učenici kojima je to određeno od strane epidemiološke službe u Gospiću, a o čemu su svi izolirani učenici i njihovi roditelji dobili obavijest.
„Nadamo se da ćemo ovom mjerom u što je moguće kraćem roku poboljšati epidemiološku situaciju u školi.“ ističu u senjskoj Osnovnoj školi.