Optimizam

Narednog tjedna natječaj za sezonce u NP Plitvička jezera

Marin Smolčić

NP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera

Ponovnim prijemom sezonskih radnika iskazujemo svoj optimizam da će ova epidemija posustati i turističkim djelatnicima omogućiti nesmetan rad, ističe ravnatelj Tomislav KovačevićAko je suditi po optimizmu i najavama Uprave našeg najstarijeg i najljepšeg nacionalnog parka ova turistička sezona bi u kontinentalnoj Hrvatskoj mogla biti znatno uspješnije nego li lanjska.


Na tragu ovih tvrdnji jest činjenica po kojoj će Nacionalni park Plitvička jezera ove godine ipak primiti nešto radnika u radni odnos na određeno vrijeme. U razgovoru nam je to potvrdio ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević.


“Natječaj za prijem sezonskih radnika objavit ćemo za koji dan, početkom narednoga tjedna. Prema sadašnjoj situaciji i našim razmišljanjima riječ je o stotinjak radnika. Zbog epidemije COVID-19 lani nismo niti objavljivali ovakav natječaj, što se ispostavilo opravdanim, s obzirom na našu ukupnu turističku bilancu.
Poradi komparacije treba naglasiti da je ranijih godina bio uobičajen godišnji prijem oko 500 sezonaca. Ponovnim prijemom sezonskih radnika iskazujemo svoj optimizam da će ova epidemija posustati i turističkim djelatnicima omogućiti nesmetan rad”, ističe ravnatelj Tomislav Kovačević.


NP Plitvička jezera trenutno zapošljava 650 radnika. Ovogodišnje sezonske radnike ova ustanova rasporedit će sukladno potrebama i tijeku turističke sezone. Ukoliko epidemija oslabi, moguć je prijem dodatnih sezonskih radnika u NP Plitvička jezera.