Novi problem u Lici

Nakon konja lutalica u Vukšić stigla krda krava

Marin Smolčić

Foto Facebook

Foto Facebook

Tako je na tome području teško pronaći komad zemlje koji nije ugažen ili uništen, poput parcela posijanih ozimim kulturama 


 


 
PERUŠIĆ Od kada je Općina Perušić nedavno uvela strože mjere protiv vlasnika stoke koja bezglavo luta tim područjem, vlasnici  stoke domislili su se kako zaobići nove odredbe i kazne. Dok su godinama konji lutalice prevladavali tim krajem i pustošili sve na što naiđu, premjestili su se na šire područje obližnjeg sela Vukšića. Novost je da su im se ovih dana ondje pridružile-krave! Naravno, bez pastira i na tuđim posjedima.


Žitelji Vukšića na ovaj način niti sami ne mogu napasati svoju stoku na vlastitoj zemlji jer su se odnedavno ondje pojavila krda uljeza, krava lutalica. Tako je na tome području teško pronaći komad zemlje koji nije ugažen ili uništen, poput parcela posijanih ozimim kulturama.


Foto Facebook

Foto Facebook


Komunalni redari Općine Perušić su na „kravljim rećinama“ i poljoprivrednim upisnicima doznali imena vlasnika i odmah im doznačili globe.


Ostaje pitanje kako su vlasnici stoke što luta Likom uopće dobili i dobivaju poticaje kada za svoju stoku nemaju adekvatan smještaj. Osobito ovih dana kada je kiša spojila nebo i zemlju.


Kao i uvijek kada je  zatečena u neredu ta stoka nema vlasnika, osim ukoliko se ne dogodi kakva nevolja. Tada se vlasnici pronađu u trenu!