Bogat program

Najavljen Advent u Gospiću, za doček Nove godine Učiteljice i Bosutski bećari

Marin SmolčićGrad Gospić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Gospića, ali i svim gradskim ustanovama te udrugama civilnog društva, kao i drugim partnerima osmislio je i ove godine bogat i raznolik program prigodan za vrijeme Došašća.


Kako se ovih dana ističe u medijima predstavit će nam se mnogi glazbeni izvođači pa će tako uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i  plesačke  snage Gospić ugostiti i mladu i popularnu zabavnu pjevačicu Domenicu uz koju će se zabaviti posebno djeca puštajući prema nebu lampione dobrih želja. Božićnim će se repertoarom predstaviti izvrsna mlada pjevačica  Kim Verson.


I ove godine najljepše priče iz bajki „Trnoružica“ i „Orašar“ na pozornicu će gospićkoj publici  donijeti baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta.  Strauss „Novogodišnji koncert“ simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta bit će poseban kulturni događaj, spektakl ozbiljne glazbe i plesa, bal  kakvog ovdašnja publika nema prilike vidjeti često. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.
Osim glazbe, Advent u Gospiću donijet će mnoštvo predavanja, pričaonica i sadržaja za djecu i odrasle. Tako će sv. Nikola tradicionalno i ove godine dijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali.  Također treba izdvojiti i zanimljiva druženja uz pub kvizove u Kulturno Informativnom centru „dr. Ante Starčević“.


Kao poseban gost doći će i najpoznatiji hrvatski kviz-lovac Krešimir Sučević Međeral koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova.


Staru godinu Gospićani će ispratiti, a novo ljeto dočekati  uz taktove zabavne glazbe, uz izvrsne zabavljače s Bosuta: Bosutske bećare i ženski sastav Učiteljice.