Priključite se

Na senjskoj ribarnici sutra humanitarna akcija, sav prihod od prodane ribe za liječenje 15-godišnjeg Adama

Dorotea PrpićSENJ – Sutra, 23. veljače, na senjskoj placi od 7 do 11 sati bit će održana humanitarna prodaja ribe. U ribarnici Silvija, koja djeluje u okviru proizvodno-uslužnog obrta Šampjer, vlasnika Danijela i Silvije Strugar, bit će moguće kupiti ribu od čije prodaje će sav prihod biti doniran za liječenje teško bolesnog petnaestogodišnjeg Adama Cvitkovića iz Klenovice.


Kako ističu Strugari, inicijatori ove akcije, kao roditelji, suosjećaju s obitelji Cvitković te na ovaj način žele pomoći. Adamova majka Nataliya je trenerica Baletno-plesne skupine Vile u Senju koja bilježi niz uspješnih rezultata na natjecanjima, no Nataliyinu obitelj život je, nažalost, gurnuo u vrlo tešku borbu sa sinovljevom bolešću. Naime, Adamu su otkrivena tri tumora na mozgu i uspješno je operiran u KBC-u Zagreb i to dva puta u razmaku od samo dvanaest dana. Nažalost, oba tumora su maligna i još k tome i različita, a jedan od njih je izuzetno rijedak. Adama drugi tjedan očekuje i operacija trećeg tumora, koji je recidiv već ranije operiranog tumora. Liječenje će vjerojatno biti nastavljeno u Hrvatskoj, a Adam je sada u procesu mučnih testiranja i kontrola ne bi li se saznalo kakvo liječenje će za njega biti najbolje.


Budući da se Adam već dulje vrijeme bori s bolešću, a liječenje će još dugo trajati, Cvitkovićima treba financijska pomoć jer u obitelji radi samo otac.
– Adam je samo petnaestogodišnjak koji želi ozdraviti, vratiti se tek započetom školovanju za fizioterapeuta, svojim vršnjacima i svojoj velikoj ljubavi – nogometu, u kojemu je iznimno dobar, poručuju iz senjske Humanitarne udruge Bura koja svesrdno podržava ovu plemenitu akciju obitelji Strugar i pozivaju građane Senja da se u nju uključe.– Molimo vas, odvojite mali dio za jednu veliku stvar. Pomozimo Adamu u njegovoj najduljoj i najtežoj životnoj utakmici, poručuju.


Osim danas, kupovinom ribe na senjskoj tržnici, sredstva za Adamovo liječenje moguće je donirati i na broj računa IBAN HR1923400093234585361 (Adam Cvitković, Put Drmuna 9, 51252 Klenovica; Hrvatska) ili SWIFT/BIC: PBZGHR2X.


Vjerujemo da će Senjani i ovog puta, uostalom kao i nebrojeno puta do sada, ponovo pokazati svoju veliku humanost i svoje veliko srce i pomoći u liječenju jednog mladog života.