Plitvice

Održana CroEnergo konferencija o energetskom razvoju Hrvatske

P. N.

Teme o kojima se raspravljalo na konferenciji su energetski razvoj u Hrvatskoj i vizija hrvatskih pametnih gradova posebno u kontekstu Europskog zelenog kontinenta

Na Plitvičkim Jezerima, u organizaciji tvrtke SixSigma te u suorganizaciji Hrvatske akademske zajednice i Ličko-senjske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Hrvatske udruge za vodik, održana je konferencija pod nazivom „CroEnergo“.


Teme o kojima se raspravljalo na konferenciji su energetski razvoj u Hrvatskoj i vizija hrvatskih pametnih gradova posebno u kontekstu Europskog zelenog kontinenta.


Prisutne je uvodno pozdravio župan Ličko-senjske županije gosp. Ernest Petry koji je istaknuo da Ličko-senjska županija ima natprosječno velike resurse za ubrzanu energetsku tranziciju te da se uz već postojeće korištenje hidropotencijala uz dodatno korištenje energije vjetra, sunca i biomase mogu stvoriti preduvjeti energetske održivosti.