Tradicija

Moto susret u Svetom Jurju privukao privukao preko četiri stotine sudionika

Dorotea PrpićSENJ – U organizaciji Moto racing kluba Senj, a pod pokroviteljstvom Grada Senja i senjske Turističke zajednice, u Svetom Jurju je održan 14. Moto susret. Senjski motoristi su svoje goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Italije i iz svih krajeva Hrvatske srdačno dočekali, a na trodnevnom druženju bila je bogata ponuda jela i pića, moto igre, plesačice, tombola i puno dobre glazbe. Bajkerima su svirali grupa Crescendo iz Senja te mladi riječki rock-sastav RI Cover band i Siniša Vuco & Živo blato.


– U prvom dijelu susreta okupilo se oko 250 motora, a sa smirenjem bure povećao se njihov broj na oko 400. Sudionici posebno vole našu moto alku koja se igra po pravilima prave alke i ponosni smo što smo prvi uveli ovu igru 2008. godine i od tada je moto alka postala tradicija u cijeloj Hrvatskoj, čak i u susjednoj BiH. U alki sudjeluju vozač i suvozač, a vozi se minimalnom brzinom od 40 kilometara. Sudionicima našeg moto susreta već tradicionalno je osigurano besplatno kampiranje, a i gotovo svi smještajni kapaciteti u Svetom Jurju su popunjeni – kaže tajnik Kluba Jure Miškulin.


Impresivan je bio i defile motora u Senju, a u ugostiteljskom objektu Stator imali su i poseban program. Moto racing klub Senj redovito sudjeluje i u humanitarnim akcijama, naročito u vidu pomoći ugroženim obiteljima i na području grada Senja, ali i šire. Među ostalim slali su donacije za stradale u potresom pogođenoj Petrinji, surađuju i sa senjskim udrugama, tu su i neizostavni Moto mrazovi za najmlađe svake godine pred Božić, a humanitarni karakter je tradicionalno imao i Moto susret.
– Po završetku susreta obavezno doniramo neku obitelj u potrebi. Svaki od 35 članova našeg kluba zna neku obitelj kojoj je potrebno pomoći, zajednički odlučimo kojoj je u tom momentu pomoć najpotrebnija i doniramo je ili u novcu ili u nekoj materijalnoj pomoći koju u tom trenutku trebaju. Mnogi naši današnji članovi su 2007. godine, kad je Klub osnovan, bili djeca, ali sada su to odrasli ljudi i veseli nas da u njima imamo prave nasljednike, tako da nema straha za budućnost Kluba – ističe Miškulin.


Susret motorista završio je podjelom besplatnog graha te ispraćajem sudionika, uz želje da se svi sretno vrate svojim kućama.