Promjene

Na Tenisu se igra – vrhunski nogomet. Poznati senjski turnir širi se na cijeli tjedan

Dorotea Prpić

Sve će se utakmice igrati na glavnom terenu, a ne na dva terena kao do sada, tako da nećemo imati paralelne utakmice koje su se ranije igrale u isto vrijeme, već će publika moći pogledati sve utakmice – rekao je jedan od organizatora turnira Milan MartulašSENJ – Malonogometni turnir Tenis Senj ove će se godine održati od 15. do 22. lipnja na terenu Rekreacijsko-sportskog centra Tenis. Natjecanja će se održati u kategorijama seniora i veterana (rođeni 1986. godine i stariji), a u kategorijama mladeži održat će se ako bude dovoljno zainteresiranih momčadi.


– Zbog pandemije koronavirusa nismo bili u mogućnosti održati turnir prije dvije godine, a početkom prošle godine također nismo znali hoćemo li ga uopće moći organizirati. Ove je godine situacija puno jasnija i imali smo vremena za pripremu i male preinake. U planu je da se turnir igra tjedan dana u komadu i to svaki dan cijelo popodne. Također, sve će se utakmice igrati na glavnom terenu, a ne na dva terena kao do sada, tako da nećemo imati paralelne utakmice koje su se ranije igrale u isto vrijeme, već će publika moći pogledati sve utakmice – rekao je jedan od organizatora turnira Milan Martulaš.


Vrhunski nogomet


Martulaš dodaje i da će se najprije igrati seniorski turnir, a onda i veteranski, kako bi se omogućilo momčadima koje to žele da sudjeluju u oba turnira. Seniorski turnir trebao bi trajati ukupno pet dana, igralo bi se srijedu, četvrtak i petak skupine i ponedjeljak i utorak završnica, a veteranski turnir ukupno četiri dana i to subotu i nedjelja skupine te ponedjeljak i utorak završnica.
– Na Tenisu se igra vrhunski nogomet i to je najvažnija stvar. Kad imate vrhunske igrače i momčadi koji se već nekoliko godina prijavljuju na turnir, oko toga možete graditi priču i dodatne sadržaje za publiku. Tenis ima slavnu povijest, kao i Grad Senj, i trudimo se da turnir bude sličan onom nekadašnjem turniru. Upravo je održavanje turnira u tjedan dana i igranje utakmica na jednom terenu pomak prema tom tradicionalnom konceptu turnira, kakav se igrao dok još nije bilo drugog terena i nadamo se da će se svidjeti igračima i gledateljima – kaže jedan od organizatora turnira Ante Gregović.


Grad Senj i njegova turistička zajednica i ove će godine pomoći pri organizaciji turnira, koji će obogatiti i turističku ponudu.


– Ovog proljeća i ljeta se u Senju planiraju brojna događanja i zanimljive manifestacije. Ne radi se samo o povratku Senjskog ljetnog karnevala, već o brojnim događajima kroz cijelu turističku sezonu. Turistička zajednica grada Senja pomogla je organizaciji turnira s 15.000 kuna, a Grad Senj sa 25.000 kuna. Također, Grad će se pobrinuti da sportski objekti budu spremni za održavanje turnira – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović na sastanku s organizatorima turnira.


Prijave otvorene


Prijave za turnir su otvorene, a ukupan nagradni fond je 39.500 kuna. Kotizacija za seniore je tisuću, a za veterane 700 kuna. Nagrade za seniore su za prvo mjesto 15 tisuća kuna, za drugo 7, za treće tri i za četvrto mjesto tisuću kuna. Veteranska ekipa koja osvoji prvo mjesto dobit će nagradu od osam tisuća kuna, drugoplasirana ekipa 3,5 tisuće, osvajač trećeg mjesta tisuću i pol kuna, a četvrtog mjesta 500 kuna. Prijave se obavljaju online putem službene Facebook stranice, e-maila: [email protected] ili na brojeve telefona: seniori – 091/9033-952 i veterani – 099/308-9918. Detaljne upute oko prijava, propozicije i druge informacije mogu se pronaći na web stranici Malonogometnog tunira Tenis Senj te na službenoj Facebook stranici turnira.