Humanitarna akcija

Mali Ukrajinci će školske praznike provesti na “ličkome moru”

Marin SmolčićJoš danas na put do Ukrajine kreće humanitarna pomoć koju su po gradovima i općinama prikupljali djelatnici i volonteri društava Crvenog križa po Ličko-senjskoj županiji. Doznajemo kako je riječ o hrani i higijenskim potrepštinama koje su za pomoć Ukrajini donirali građani, poduzeća, ustanove i neke institucije.


Pomoć će do središnjeg skladišta Crvenog križa distribuirati gradski i općinski centri ličko-senjske županije, rekao nam je to župan ličko-senjski Ernest Petry. Za sutra je u Senju najavljeno održavanje sastanka s posebnim razlogom.


-Zajedno s gradonačelnicima Novalje, Senja i načelnikom Općine Karlobag bit će i uvaženi veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasilj Kirilič. Tema razgovora bit će prihvat i smještaj oko 200-tinjak djece čiji su očevi na prvoj crti obrane Ukrajine.
Ta su djeca završila školsku godinu, a školski raspust će ovoga ljeta provesti na moru, na područjima Karlobaga, Novalje i Senja. Uvjeren sam da ćemo dogovoriti mnoge detalje ove humanitarne akcije i uspješno je provesti u djelo, uvjeren je župan Ernest Petry.