Sporazum

Lučka uprava Senj osigurala milijun kuna za održavanje plaže Banj u Jablancu

Dorotea Prpić

Radove u Jablancu financirat će Ličko-senjska županija, Grad Senj i Lučka uprava Senj

Radove u Jablancu financirat će Ličko-senjska županija, Grad Senj i Lučka uprava Senj

Uime Lučke uprave Senj kao investitora ugovor je potpisao njezin ravnatelj Predrag Dešić, a uime izvođača radova Slaven Medved, vlasnik obrta za podvodne radove Alpha Sub iz RijekeU prisutnosti župana Ličko-senjske županije dr. Darka Milinovića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Senja Željka Tomljanovića, gradonačelnika Grada Senja Jurice Tomljanovića te predsjednice Upravnog vijeća Lučke uprave Senj Sandre Šarić Samaržija, u prostorima Lučke uprave Senj potpisan je ugovor o izvanrednom održavanju plaže Banja u Jablancu.


Uime Lučke uprave kao investitora ugovor je potpisao ravnatelj Predrag Dešić, a uime izvođača radova Slaven Medved, vlasnik obrta za podvodne radove Alpha Sub iz Rijeke.


Ukupna izlicitirana vrijednost radova je 1.036.300 kuna, a financiraju ih Ličko-senjska županija s 470 tisuća kuna te Grad Senj i Lučka uprava Senj, svaki s po 300 tisuća kuna.


Zajednički projekt
– To je zajednički projekt Lučke uprave, Grada Senja i Ličko-senjske županije. Od prošle godine Ličko-senjska županija namjenski dodjeljuje sredstva za ulaganje u pomorsko dobro i iz tih sredstava su Lučka uprava Senj i Grad Senj dobili sredstva za ovaj projekt.


Radovi bi trebali početi 25. siječnja, a rok izvođenja radova je 90 dana i pod uvjetom da vrijeme bude optimalno, očekuje se da bi radovi završili 26. travnja, odnosno do početka sezone. Mi ćemo nastojati, ako bude ikako moguće, da radovi budu gotovi za Dan Grada Senja, 23. travnja – rekao je ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić.Uime Grada Senja prisutne je pozdravio i gradonačelnik Jurica Tomljanović.


– Ovaj projekt ide na dobrobit stanovnika s područja Jablanca i turista koji će tamo obitavati na odmoru i prvenstveno ima turističku svrhu. Povećat će turistički standard jablanačkog područja na dobrobit mještana i turista, ali istovremeno i turistički standard područja Grada Senja.


Očekujem da će radovi biti zgotovljeni u ugovorenom roku i da ćemo ga moći otvoriti za ovogodišnji Dan Grada Senja – rekao je senjski gradonačelnik.


Suradnja za primjer


– Želim ponajprije zahvaliti na izvanrednoj suradnji sa sadašnjim gradonačelnikom Grada Senja Juricom Tomljanovićem. Ovaj je projekt ogledni primjer kako se treba surađivati na relaciji Grad – Županija.


Projekt će pridonijeti unapređenju turističkih sadržaja, a uz ovaj projekt, Ličko-senjska županija je u posljednje vrijeme osigurala gotovo dva milijuna eura za projekte na području Grada Senja.


Istaknut ću samo dva – energetsku obnovu senjske osnovne škole u visini od 6 milijuna kuna i projekt primarne zdravstvene zaštite gdje nabavljamo novi mamografski aparat za Dom zdravlja Senj. Uvjeren sam da će suradnja između Županije i Grada Senja i dalje biti na obostrano zadovoljstvo – rekao je u svom obraćanju župan Milinović.


Radovi na izvanrednom održavanju plaže Banja u Jablancu obuhvaćaju 30 posto lučkog područja, a ostatak je pomorsko dobro kojim upravlja Grad Senj. Radovi obuhvaćaju dužinu od šezdesetak metara, a na tom potezu sanirat će se korniž, obalni zid i urediti šetnica.


Stavljaju se i nove poklopnice i obložnice, s tim da će se zadržati dio starih upotrebljivih kako bi svjedočile o nekadašnjem graditeljstvu na ovom području, a postavit će se i jedne stepenice.