Dan grada

Loši vremenski uvjeti nisu omeli održavanje gospićke biciklijade

Marin Smolčić

Biciklijada za Dan grada Gospića

Biciklijada za Dan grada Gospića

Svi sudionici biciklijade imali su besplatan ulaz u Pećinski park GrabovačaNiti povremena kiša i jak vjetar što su obilježili ovaj srpanjski dan u Lici nisu omeli održavanje druge po redu biciklijade održane povodom Dana Grada Gospića. Iz park-šume Jasikovca krenula biciklistička karavana u kojoj je sudjelovalo više od 70 biciklista iz Rijeke, Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Plitvičkih jezera i Gospića.


Organizator ove manifestacije je Biciklistički klub Gospić koji je trasirao stazu duljine 40 kilometara od Gospića, preko Klanca i Perušića, s ciljem u Gospiću. Na početku utrke nazočne je u ime BK Gospić pozdravio predsjednik kluba Marijan Milić.


– Unatoč nesigurnoj vremenskoj prognozi mi nismo željeli odustati od ove biciklijade. Zbog nestabilnog vremena neki su i odustali jer su s njima bila manja djeca, što je sasvim razumljivo.
Na čelu današnje vožnje je motociklista kojega treba pratiti. Molim vas da poštujete prometne znakove i pazite jedni na druge, rekao je Milić u uvodnom pozdravu na startu utrke.


Svi sudionici biciklijade imali su besplatan ulaz u Pećinski park Grabovača. Besprijekornost organizacije dokazuje i pratnja članova HGSS-a, Stanice Gospić i policijske patrole.


Za sve sudionike biciklijade bio je osiguran ručak i okrjepa u Telinom Memorijalnom centru u Smiljanu.