Gospić

Ličko-senjska županija uokupila predstavnike savjeta mladih iz svih dijelova Hrvatske

Marin SmolčićGOSPIĆ Sljedeća tri dana u Ličko-senjska županija ugošćuje predstavnike županijskih savjeta mladih iz svih dijelova Hrvatske u okviru 14. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske.


Okupljene predstavnike pozdravili su državna tajnica za demografiju i mlade dr. Željka Josić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te domaćin, predsjednik Savjeta mladih Ličko-senjske županije, Petar Butorac.


Ličko-senjski župan Petry izrazio je dobrodošlicu okupljenim predstavnicima mladih, a prilikom uvodnog govora istaknuo kako ova županija trenutno ima najveća ulaganja i sve bolje mogućnosti za život mladih. Državna tajnica dr. Josić mladima obratila se putem video poruke i pozvala ih na međusobnu suradnju, a naglasak je stavila na nadolazeće izmjene i dopune Zakona o savjeta mladih. Sjednici su po prvi puta prisustvovali i predstavnici Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske koja okuplja savjete mladih gradova, općina i županija, predsjednik Ante Grabić i glavni tajnik Marko Martinčević. Glavni tajnik koordinacije Josip Jogodar istaknuo je zadovoljstvo ovim skupom.
-Drago mi je da ćemo raspravljati o aktualnim pitanjima i izazovima s kojima se mladi susreću u lokalnim i regionalnim zajednicama. Ova sjednica posebna je po tome što smo uspjeli okupiti dva nacionalna koordinativna tijela savjeta mladih, koja zajedno okupljaju više od 60 savjeta mladih u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je dr. sc. Josip Jagodar, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske.


U okviru sjednice, predsjednik županijskog savjeta mladih Petar Butorac prezentirao je dosadašnje aktivnosti te najavio projekte za nadolazeću kalendarsku godinu, što uključuje Sajam stipendija i suradnju s poslodavcima u regiji. Tijekom trodnevnog boravka u Lici, predstavnici mladih će posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu i Nacionalni park Plitvička jezera.