Sastanak sa županom

Lički ugostitelji traže uvjete rada kao prije „lock-downa“

Marin Smolčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predlažemo Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Vladi RH da se ugostiteljskim objektima u Ličko-senjskoj županiji  dopusti  onakva vrsta rada kakva je bila prije lockdowna, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Samo otvaranje terasa ugostiteljskih objekata nama u Lici ne znači ništa, zbog naših klimatskih specifičnosti. Naravno jda e sve ovo provedivo uz uvjet da u ovom tjednu ne dođe do neke izvanredne situacije po pitanju epidemiološke slike u našoj županiji, zaključio je Ratković 


 


GOSPIĆ  Zbog epidemioloških mjera župan ličko-senjski dr. Darko Milinović okupio je  dio ugostitelja Ličko-senjske županije kako bi im predočio epidemiološku situaciju i upoznao ih s nekim od aktivnosti koje se izravno tiču ugostiteljskog sektora.
Na sastanku je sudjelovalo manje od 30-ak ugostitelja iz svih gradova i općina koji su od župana Milinovića  zatražili da uputi apel Vladi odnosno Nacionalnom stožeru civilne zaštite zbog uvažavanje specifičnosti Ličko-senjske županije kod donošenja odluka o popuštanju epidemioloških mjera koje se tiču ugostiteljskih objekata. 


Tijekom sastanka se čulo kako se postupno uvode blaže mjere što se tiče mnogih aspekata života, rada, okupljanja i druženja građana, a da sve to ipak nije dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije. U ime ugostitelja govorio je Ivan Ratković iz Gospića, predsjednik Ceha ugostitelja Ličko-senjske županije.


-Zato predlažemo Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Vladi RH da se ugostiteljskim objektima u Ličko-senjskoj županiji  dopusti  onakva vrsta rada kakva je bila prije lockdowna, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Samo otvaranje terasa ugostiteljskih objekata nama u Lici ne znači ništa, zbog naših klimatskih specifičnosti. Naravno jda e sve ovo provedivo uz uvjet da u ovom tjednu ne dođe do neke izvanredne situacije po pitanju epidemiološke slike u našoj županiji, zaključio je Ratković.


Čulo se kako su netočne brojke po kojima sustav rada „kava za van“ ugostiteljima donisi do 30-ak posto uobičajenog prometa. Kako naglašavaju ugostitelji „kada bi to bilo točno, smanjili bismo broj djelatnika i bili zadovoljni s tolikim prometom“.


Ugostitelji svoje zahtjeve podupiru epidemiološkim rezultatima u ovom dijelu Hrvatske koji su u zadnjih desetak dana sve povoljniji. Budući je veliki broj ugostitelja htio biti nazočan ovom skupu, sastanak je ipak bio ograničen na 25 vlasnika ugostiteljskih objekata, bez nazočnosti novinara. Župan Milinović će danas uputiti dopis  Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Vladi RH temeljem na prijedlogu ugostitelja u Ličko-senjskoj županiji koje on također podupire.