Model A

Ličke osnovne škole od sutra se opet vraćaju nastavi uživo

Marin SmolčićProtekloga tjedna učenici i zaposlenici Osnovne škole „Zrinski i Frankopani iz Otočca nastavu su održavali „na daljinu“, po modelu C. COVID-19 pojavio se u gotovo svim razredima ove škole.


U razrednih odjeljenja od 1. do 4. razreda Osnovne škole „dr. Jure Turić“ Gospić nastava se pohađala u klasičnom Modelu A, a u višim razredima po Modelu C. Na radost zaposlenika i djece od sutra se situacija mijenja. Definirao nam je to ravnatelj Osovne škole „dr. Jure Turić“ Ivica Radošević.


-Prema preporukama struke i zbog poboljšane epidemiološke situacije to nam je donijelo i promjene u načinu održavanju nastave. Od sutra, 7. veljače svi učenici naše škole nastavu će pohađati po Modelu A, dakle nastava će se odvijati u klasičnom obliku, rekao nam je ravnatelj škole Ivica Radošević.
Nakon prošlotjednih ograničenja nastava će se i u OŠ „Zrinski i Frankopani“ u Otočcu također odvijati po Modelu A. Jedina lička matična škola koja nije uvodila ograničenja u održavanju nastave bila je OŠ „dr. Franjo Tuđman“ u Ličkom Osiku jer se ondje u samoizloaciji nalazilo samo jedno odjeljenje, dok su ostali razredi redovno održavali nastavu po modelu A.