Dobar start na Plitvicama

Lička kuća najavljuje jednu od najvećih hrvatskih ovogodišnjih gastro senzacija

Edi Prodan

Lička kuća / Snimio Edi PRODAN

Lička kuća / Snimio Edi PRODAN

Upravo je naime u tijeku velika prezentacija nove gastro liste kojim poznata Lička kuća planira veliki iskorak u svijet modrene gastronomije utemeljene na ličkoj tradiciji. Na mjesto chefa postavljen je iskusni Igor Jularić iz Korenice
PLITVIČKA JEZERA  Unatoč izostanku gostiju s Dalekog istoka, posebno onih iz Japana i Koreje koji inače čine sam vrh nacionalne ljestvice posjetitelja, najposjećeniji hrvatski nacionalni park Plitvička jezera početak sezone dočekuje u dobroj formi.


– Još je rano za konkretne prognoze. Predsezonu smo unatoč velikom broju posjetitelja iz Hrvatske završili na 30 posto gostiju u odnosu na isto lanjsko razdoblje, no očekivanja za razdoblje od srpnja do rujna su s razlogom znatno bolja.  U srpnju s 90 posto prevladavaju inozemni gosti tako da prognozu od 600 tisuća posjetitelja možemo za ovu godinu smatrati sasvim realnom, pojasnio nam je ravnatelj JU NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.


Plitvička jezera / Foto Edi PRODAN

Plitvička jezera / Foto Edi PRODAN

Za usporedbu lani je taj broj posjetitelja, konkretno njih 625 tisuća, realiziran u razdoblju do 1. srpnja, no ovo je 2020. godina.


Ipak, nema straha, razdoblje manjeg broja posjetitelja, a veseli da je riječ o vrlo mladim turistima pretežito iz Njemačke, Poljske, Češke ili Nizozemske, sudeći po jezicima koje smo čuli putem do Velikog slapa, iskoristit će se za brojne infrastrukturne radove kao i za velike – gastronomske iskorake.


Upravo je naime u tijeku velika prezentacija nove gastro liste kojim poznata Lička kuća planira veliki iskorak u svijet modrene gastronomije utemeljene na ličkoj tradiciji.


Na mjesto chefa postavljen je iskusni Igor Jularić iz Korenice. Sam početak rada Ličke kuće u novom gastronomskom režimu, kako je najavljeno, jedne od većih senzacija na hrvatskom gastro nebu ove godine, najavljen je za idući vikend kad se očekuje daljnji rast broja posjetitelja.