Poljoprivredni sajam

Ličani briljirali u Novom Sadu

Marin Smolčić

Danijel Tušak

Danijel Tušak



Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu održanom  u Novom Sadu, u sklopu toga najvećeg poljoprivrednog sajmu u regiji, gospićka Pekara „Tušak“ d.o.o. osvojila je nagrade za visoku kvalitetu voćnih prerađevina. Dobili su maksimalan broj bodova za nadjeve od maline, jagode, borovnice, marelice i smokve što je rezultiralo s pet  zlatnih medalja i peharom Novosadskog sajma za kvalitetu.


Iako Lika nije tradicionalno voćarska regija, ovo je dokaz da lokalni  proizvođači imaju znanja za proizvodnju visokokvalitetnih prerađevina. Voditelj Pekare  Tušak je Danijel Tušak i više je nego li zadovoljan sa zadnjim nastupom.


-Već desetu godinu surađujemo s kolegma iz cijele regije. Među 100 prezentiranih uzoraka voćnih prerađevina i nadjeva mi smo bili najbolji u nekoliko kategorija. Na sajmu u Novom Sadu nastupilo je 1 100 izlagača, od toga  mnogi iz Hrvatske. Ova zlatna odličja samo su nam motivacija da nastavimo  razvijati kvalitetu svojih proizvoda, napomenuo je „zlatni“ Danijel Tušak.




Priznanje, odnosno plaketa za jubilej, je pripala i Hrvatskoj gospodarskoj komori-Županijskoj komori Otočac, za desetgodišnju uspješnu suradnju s Novosadskim sajmom i kontinuiranu podršku poduzetnicima sa svojega područja u promociji kvalitete njihovih proizvoda. Prisutnost na ovakvim velikim sajamskim događajima u društvu najboljih  prilika je za uspostavu nekih novih poznanstva, za buduće suradnje, poslovne projekte i aktivnosti. 



Ovom uspjehu svakako je pridonijela činjenica kako Pakara „Tušak“ svoje voćne prerađevine pravi isključivo od ekološki uzgojenog voća. Pekara Tušak je već osvojila Liku pa je izvrsnim nastupom u  Novom Sadu „osvjetlala obraz“ i  HGK ŽK Otočac kao rezultatu dugogodišnjeg ustrajnog rada na kvaliteti pekarskih proizvoda te širenju asortimana i u segmentu voćnih prerađevina.