Potpisan ugovor

Kreće obnova zgrade srednjih škola u Gospiću vrijedna 2,7 milijuna eura

Marin SmolčićPotpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. za projekt “Energetska obnova Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić“ organizirano je danas u zgradi Ličko-senjske županije.


Ugovor su u ime Ličko-senjske županije potpisali župan Ernest Petry, u prisustvu ravnateljice Gimnazije Gospić Anele Serdar Pašalić i ravnateljice Strukovne škole Gospić Barbare Tomljenović Jurković te pročelnice Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Zrinke Mraović.


Ugovor je već potpisan od strane direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luke Balena i potpredsjednika Vlade i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića. Detalje Ugovora definirao je župan Ernest Petry.

„Želim se zahvaliti svima koji su pomogli da plasirani projekt obnove zgrade dviju srednjih škola bude visoko ocijenjen i prihvaćen. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 696 000 eura, od čega je od Fonda dobijeno 1 977 002 eura.


Od toga će oko 700 tisuća eura financirati Ličko-senjska županija. Dakle, već imamo zatvorenu financijsku konstrukciju pa nam slijedi raspisivanje javnih nadmetanja za izvođače radova.Ove dvije škole trenutno pohađaju 562 učenika s kojima radi 114 djelatnika i na taj način će se energetska obnova reflektirati na gotovo 700 osoba. Ta je zgrada oštećena još iz vremena Domovinskog rata, a nakon energetske obnove znatno će se smanjiti troškovi za energente jer će se dodatno izvršiti ugradnja solarne energane. Na cjelokupnoj zgradi bit će promijenjena sva stolarija, obnovljena vanjska fasada i rasvjeta.


Svi koji su radili na ovome projektu svoj su posao odradili krajnje korektno i profesionalno, bez obzira jesu li zaposlenici ovih škola, Županije ili LIRA-e. Rok za završetak svih radova je 24 mjeseca, naveo je župan Petry.U riječima zahvale ravnateljica Gimnazije Anela Serdar Pašalić i Strukovne škole Barbara Tomljenović Jurković naglasile važnost skorih radova koja znače poboljšanja uvjeta života i rada u ovim školskim ustanovama.


Današnjoj svečanosti bili su nazočni i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, nekolicina zaposlenika Ličko-senjske županije i predstavnici Ličke razvojne agencije (LIRA) koji su u konačnici realizirali ovaj projekt.