Prevelika opuštanja

Korona-svadbe u Lici? Plesalo se po stolovima kao da korone nema

Marin Smolčić

Ilustracija, ne prikazuje konkretan događakj / Foto: StockSnap from Pixabay

Ilustracija, ne prikazuje konkretan događakj / Foto: StockSnap from Pixabay

Za to nam ne trebaju novi sojevi virusa niti „uvozni“ treći val kada sami sebi ne činimo dobroOTOČAC Zadnjih dana svjedoci smo događanja po kojima broj pacijenata inficiranih COVID-19 na području Ličko-senjske županije postupno raste. Na covid-odjelu Opće bolnice Gospić trenutno se nalazi 29 pacijenata. Protekloga vikenda su umrle dvije osobe. Čini se da smo se malo opustili i da manje uzimamo u obzir preporuke Stožera civilne zaštite i struke.


Ponegdje je u pitanju i osobna higijena, a zatim i nenošenje zaštitnih maski. Svakodnevna je i vrlo učestala pojava kada lički trgovci moraju opominjati kupce da bez zaštitnih maski ne smiju u trgovine. Podaci govore o novom udaru korone koja se postupno događa posvuda, ali ipak najviše na širem području Otočca. Potvrđuju to i brojke.


Zabranjena okupljanja nazvana korona-party događaju se posvuda i svakodnevno. Zadnja informacija iz okolice Otočca svakako je veliki razlog za zabrinutost.
Na jednoj svadbi (već nazvanoj „korona-svadba“) okupio se veliki broj uzvanika. Po nekim podacima više gotovo 150. Da bi se primilo toliko uzvanika korišteni su i prostori svadbenog domaćinstva koji inače ne služe serviranju jela i pića. Treštala je glazba, svirao je narodnjački bend, plesalo se po stolovima i sve je bilo kao prije korone. Za očekivati je za 10-15 dana s toga područja veći broj oboljelih. Za to nam ne trebaju novi sojevi virusa niti „uvozni“ treći val kada sami sebi ne činimo dobro!