Pandemija u Lici

Korona eksplodirala u Gospiću, najteže stanje u Domu za starije i nemoćne

Marin Smolčić

U posljednja 24 sata 69 je novooboljelih osoba od COVID-19, sve oboljele osobe su s područja Gospića od čega je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe te četiri  zaposlenika ove ustanove 


 


Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije obznanio je jutros vrlo „crne brojke“ vezane uz epidemiološku situaciju na tome  području. U posljednja 24 sata 69 je novooboljelih osoba od COVID-19, sve oboljele osobe su s područja Gospića od čega je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe te četiri  zaposlenika ove ustanove. Ostale pozitivne osobe su kontakti ranije oboljelih i u tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.
 


Ukupno je oboljelo 340 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 137 aktivnih slučaja, 199 osoba je  izliječeno te četiri osobe preminule. Na ovaj je način  Gospić postao neslavni rekorder sa 129 oboljelih, slijedi Otočac sa četiri, Perušić troje i Brinje sa jednom oboljelom osobom.


 


Od ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić doznajemo kako je posebnom covid-odjelu trenutno zbrinuto 14 pacijenata. U  riječkom KBC-u nalazi se dvoje pacijenata iz Like na respiratoru.