Gospić

Korizmeni svećenički susret Gospićko-senjske biskupije

Marin Smolčić 


 


U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održan je jutros tradicionalni korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Uz sudjelovanje 30-ak svećenika prvi dio programa započeo je u katedrali Navještenja blažene djevice Marije molitvom Trećega časa te pokorničkim bogoslužjem koje je vodio o. Tiho Radan, župni vikar u Gospiću.
Drugi dio susreta održan je u Biskupskom ordinarijatu. Nakon pozdrava dijacezanskog upravitelja mons. Richarda Pavlića, Vlč. Karlo Šoljarić i Valentina Borovac su kao članovi Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, svećenicima detaljnije predstavili organizaciju i sam događaj koji će se održati u svibnju. Predstavili su Priručnik s katehezama kao vid pripreme mladih na SHKM te način prijave mladih na Susret. Prikazali su planirani Biskupijski Križni put, te Priručnik za župne dopisnike. Također, pozvali su župnike na suradnju u organizaciji i dočeku mladih u te dane.


Nakon izlaganja, preč. Mišel Grgurić imao je kratki sastanak sa svećenicima gdje ih je uputio u detalje tehničke naravi te trenutno stanje u Biskupiji.