Godišnja skupština

Karlo Uković novi je zapovjednik senjskog DVD-a

Dorotea PrpićSENJ – Dobrovoljno vatrogasno društvo Senj održalo je svoju 90. redovitu godišnju skupštinu na kojoj su uz članove Društva i vatrogasnu mladež DVD-a prisustvovali i članovi bratskih društava te vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, a sve ih je pozdravio predsjednik Društva Marin Lončarić te podnio izvješće o radu i financijsko izvješće Društva.


Kako je istaknuo, DVD Senj danas broji 80 članova, vozni park u zadnjih nekoliko godina je obnovljen i udovoljava potrebama društva, a zadovoljavajuća je i osobna i skupna oprema. Ono što je problem je neadekvatan prostor u kojem DVD Senj djeluje i koji jednostavno više ne udovoljava potrebama koje su svakim danom sve veće.


DVD Senj je lani odradio 32 intervencije, među kojima je bila jedna vrlo zahtjevna koja se dogodila krajem rujna kad je vatra nošena orkanskom burom zaprijetila stanovnicima grada Senojoj je sudjelovao veći broj članova DVD-a Senj. S obzirom na to da dosadašnji zapovjednik Miljenko Katalinić zbog obveza u Vatrogasnoj zajednici grada Senja i Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Senja nije u mogućnosti obavljati funkciju i zapovjednika u DVD-u Senj, na nju je izabran novi zapovjednik Karlo Uković, a za svoj 40-godišnji aktivni rad u Društvu zahvalnicu je dobio Branko Mudrovčić.
Članovima DVD-a Senj uručene su i zahvalnice VZG-a Petrinje i JVP-a grada Petrinje za sudjelovanje na sanaciji štete uzrokovane potresom koji je područje grada Petrinje pogodio krajem 2020. i početkom 2021.godine, a dobili su ih Zvonimir Lončarić, Miljenko Katalinić, Ivica Brozinčević, Ivica Švegar, Antonio Vukelić, Marino Lončarić, Karlo Uković, Jurica Smojver, Boris Biondić i Marin Lončarić te DVD Senj.